ORDU (AA) - Ordu'da engelliler, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Ordu il Jandarma Komutanlığında Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkler için askerliğin önemine işaret ederek, "Biz Türkler asker milletiz. Askerlik bizde önemlidir. Bu değerli kardeşlerimizin bu üniformaları giymeleri ailelerini mutlu etmiştir. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyorum. Çok güzel bir karar vermişler. Engelli kardeşlerimiz, bu memleketin haklarından en az bizler kadar istifade etmelidir. Toplum olarak herkesin sahip çıkması lazım. Gençlerimiz bu mutluluğu unutmayacaktır" diye konuştu.

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak da engellilere yönelik temsili askerlik uygulamasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Askerlik, dünyada her gencin yapması gereken yegane görevdir. Ulusumuz için bir onur meselesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu yaşamaktadır" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından, kısa bir eğitim verilen 46 engelli genç, silah başında yemin etti.

"Silah arkadaşları" adına konuşan engelli asker Ertuğrul Gürsoy, "Bizler bu kutsal görevi yerine getiremedik. Şerefli elbiseyi giymek, kutsal görevi yerine getirmek istedik. Bir gün de olsa bu tarifi imkansız mutluluğu yaşadık" dedi.

Törende daha sonra, Vali Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer yetkililer tarafından bir günlük temsili askerlik görevini yerine getiren gençlere terhis belgesi, künye ve tezkere verildi.      

Törene, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz ve engelli askerlerin aileleri katıldı.