Beşiktaş, 3 günlük iznin ardından bu sabah toplanarak, kamp çalışmalarının 2. etabı için THY’ye ait özel uçakla Avusturya’nın Graz şehrine gitti.
Yeni sezon hazırlıkları için 1 Temmuz’da BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde toplanan siyah-beyazlılar, 5-16 Temmuz arasında Almanya’da ilk etap çalışmalarını gerçekleştirmişti. 4 Ağustos tarihine kadar Avusturya’da çalışmalarına devam edecek olan Beşiktaş, kamp süresince 6 hazırlık maçı yapacak.
Teknik direktör Şenol Güneş, kafileye Veli Kavlak ve Tolgay Arslan dışında 26 futbolcuyu kamp kadrosuna dahil etti. İzinlerini yurt dışında geçiren bazı oyuncular kampa Avusturya’da katılacak.
Beşiktaş’ın Avusturya kamp kadrosu şöyle:
"Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Veysel Sapan, Ersan Adem Gülüm, Serdar Kurtuluş, Andreas Beck, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı, Ramon Motta, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei, Jose Sosa, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Ömer Şişmanoğlu, Eslem Öztürk, Fatih Aksoy, Hamza Küçükköylü, Muhammed Enes Durmuş, Olcay Şahan, Gökhan Töre, Pedro Franco, Alexander Milosevic."
HAZIRLIK MAÇLARININ PROGRAMI
Beşiktaş, ilk hazırlık maçında 22 Temmuz Çarşamba günü Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile mücadele edecek. 25 Temmuz Cumartesi günü Fransa’nın Lille ekibiyle ikinci hazırlık maçını oynayacak olan siyah-beyazlılar, 26 Temmuz Pazar günü ise bir başka Fransız ekibi Nice ile karşılaşacak.
29 Temmuz Çarşamba günü Slovenya’nın NK Zavrc takımıyla oynayacak Beşiktaş, 1 Ağustos’ta da İtalya’nın Atalanta ekibiyle karşılaşacak. Siyah-beyazlıların kampı tamamlamadan önce bir hazırlık maçı daha oynamayı planladığı belirtildi.