Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup olarak düşme korkusunu derinden yaşamaya başladı.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirdi. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maça iyi başladıklarını belirterek, “Bu müsabakalarda kaldırılamayacak tek şey oyuncu eksikliğidir. Maçın kırılma anı 2. goldü. Böyle bir penaltı veriliyorsa Halis hocayı takip edeceğiz. Art niyetli düşünmek istemiyorum. Bu penaltı çok ağır. Bu kadar ucuz ve kolay olmamalı. Her iki takım da mücadele içerisinde olmaya çalışıyor. Bu oyunun aktörleri oyunculardır. Hakemler değildir. Hakemlerin art niyetli olduğuna inanmıyorum. Bizim için çok ağır kayıp oldu. Oynanacak maçları takip edeceğiz. 9 hafta var. Sonuna kadar mücadelenin içerisinde olacağız. İçeride kolay maçlar kaybettik. Bunun da önemli etkenlerinden biri biziz. Başarısızlık varsa bunda da önemli etkeni biziz. Karamsar bir tablo çizmeye gerek yok” dedi.
Savaşmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Özdilek, “Futbolda bunlar var. 11-10 oynamak kolay değil. İstifa etmem düzelecekse bu çok önemli bir şey değil. Başkan beyle oturur konuşuruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Özdilek oyuncularını suçlamayacağını söyleyerek, “Ben oyuncularımı suçlamam. Bu işin doğasında bu var. Takım başarısızsa başındaki hoca sorumludur. Şu an bunun yeri değildir. Belirleyici unsur oyunculardır. İkinci yarı yaşadığımız talihsizlikleri göz ardı etmemek lazımdır” diye konuştu.
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Toplantıda konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, “Futbolcularımı tebrik ediyorum. Hafta içi her iki teknik direktörün aynı takımlarda çalışması ve takımları çalıştırdı. Rakibimizin 10 kişi kalması işleri kolaylaştırdı. Rahat bir maç çıkardık. Her şey bitmedi. Kalan 9 maç var. Şu anda baktığımız zaman 27 puan var. Biz emin adımlarla futbolumuzu geliştirerek iyi şeyler yaparak iyi bir futbol takımı olmak istiyoruz. Oyuncularımız bu pırıltıları veriyor” ifadelerini kullandı.