Menemen Ticaret Odası ve Foça Belediyesi’nin katkılarıyla Foça’da ilk kez düzenlenecek olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri yeni yılda başlıyor. Şu ana kadar Menemen Ticaret Odası tarafından toplam 9 program düzenlendi ve 270 girişimci adayı bu programlardan mezun oldu.
Menemen Ticaret Odası’nın 2009 yılından beri Eğitim ve Danışmanlık Hizmetlerini yürüten BUGEMİ Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. bugüne kadar ağırlığı Kuzey Ege olmak üzere Türkiye genelinde birçok önemli eğitim projesini başarı ile tamamlamış bulunuyor. 70 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, BUGEMİ Yönetim Kurulu Başkanı Girişimci Koçu Murat Taşkın tarafından verilecek.
Türkiye genelinde toplam 54 program tamamlayan Murat Taşkın, kendisi tarafından verilen eğitimlerde şu ana kadar açılan işletme sayısının 500’ü aştığını belirtti. Eğitimlerde, girişimci adaylarına bir işletmenin sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi ve yönetilebilmesine dair temel bilgiler aktarılacak. Pazarlama, üretim, yönetim, finans, iş planı hazırlanması ve sunulması konularını içeren eğitimler süresince katılımcılar uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar ile önemli bir deneyime sahip olacaklar. Eğitimlerin uygulamalı bölümleri ise Foça’ya özgü olması nedeniyle bir gemide verilecek. Denizlere açılmak ile kendine ait bir işletme kurmak arasındaki benzerlik vurgulanacak olan bu bölüm oldukça heyecanlı ve eğlenceli geçeceğe benziyor. Eğitimleri başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarının bundan sonra irtibat halinde olacakları kurum ise KOSGEB olacak.
Foça’da işletme kurmayı düşünen girişimciler için büyük önem taşıyan bu eğitimin açılmasına önderlik eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demiral ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral’ın bu anlamlı çalışması, kurumlar arası işbirliğine de güzel bir örnek teşkil ediyor.