Şahinbey Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 1’inci oturumu Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Meclisten 2015 yılında 10 bin kişinin daha Çanakkale’ye götürülmesi konusunda karar çıktı.
Başkan Tahmazoğlu, oturum açılışında belediyenin Nisan ayı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan sunum yaptı.
Meclis, yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 21 maddenin 12’si Plan Bütçe, 2’si Plan Bütçe ile Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’na, 1’i Tarife Komisyonu’na 6’sı ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.
ÇANAKKALE’YE 10 BİN KİŞİ DAHA
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle daha 10 bin başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürme kararı alan Şahinbey Belediye Meclisi, 10 bin kişinin daha Çanakkale’ye götürülmesi yönünde yapılan teklifi, Teklif Karar olarak gündeme alarak oy birliğiyle kabul etti.
MAVİKENT 4. VE 5’İNCİ ETAPLAR START ALIYOR
Proje aşamasında olan Mavikent Konutları’nın 4 ve 5’inci etapları da yapılan teklifle meclis gündemine alındı. 2 bin konut olarak planlanan ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılacak olan Mavikent Konutları’nı alacak kişilerde aranan şartların araştırılması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.
Meclise ayrıca zirai atık paketlerinin çevreye verdiği zararların önüne geçilmesi için önerge verildi. Belirlenecek bölgelere zirai ilaç toplama konteynırları konulması için yapılan teklif oy birliğiyle kabul edilerek Çevre ve Temizlik Komisyonu’na sevk edildi.
Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 7 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 14.00’de yeniden toplanmak üzere kapandı.