MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin iki mahallesine rüzgar enerjisi santrali (RES) yapılmasına tepki gösteren grup, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret ederek şikayetleri iletti. Santralleri yapacak şirketin yetkililerinin de kaymakamlığı ziyaret ettiği ve çalışmalarının yasal olduğu yönünde evrak sunduğu öğrenildi.
Bodrum'un Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerinde RES yapılmasına karşı çıkıp, arazilerinin kamulaştırılması nedeniyle dava açanlar arasından bir grup, avukatları Remzi Kazmaz ile birlikte, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret etti. Hukuki süreç sonuçlanıncaya kadar santrali yapacak şirketin çalışma yapmaması yönünde taleplerini sundu. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklama yapan Avukat Kazmaz, "RES'ler ile ilgili hukuki süreç devam ediyor. Bu sürece uygun olarak Kaymakam beyle görüştük. Adaletli bir şekilde konuya yaklaştı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Konunun inceleneceğini, en adil şekilde karar verileceğini, süre itibariyle hafta sonuna kadar müvekkillerimin arazilerinde herhangi bir iş makinesinin çalışmayacağı konusunda çok duyarlı hareket etti. Umuyorum ki İdare Mahkemesi'nden de, Danıştay'dan da Bodrum için hayırlı bir karar çıkacaktır. Hukuk devletinin verebileceği adil kararı bütün Bodrumlular özlemle bekliyor" dedi. Kazmaz, Kaymakam Gödekmerdan'ın şirketle görüşeceğini söyleyip mahkeme sonuçlanıncaya ya da Valiliğin vereceği karara kadar bölgede çalışma yapılmayacağının sözünü verdiğini söyledi.
Santralleri yapacak Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. yetkililerinin de Kaymakamlığı ziyaret ettiği ve çalışmalarının yasal olduğu yönünde evrak sunduğu öğrenildi.
FOTOĞRAF