Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Büyük Ankara Festivalinin en renkli stantlarından biri de, içinde barındırdığı birbirinden ilginç hayvanlar ve aktivitelerle ANFA Genel Müdürlüğü’nün standı. Ziyaretçiler aktivitelerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Uluslararası Büyük Ankara Festivalindeki ANFA Genel Müdürlüğü standında ziyaretçilerin ilgisini çeken oldukça ilginç köşeler bulunuyor. Feyza Gürsey Bilim Merkezi çadırı çocuklar için adeta vazgeçilmez bir adres. Yedi boyutlu ANFA Max adlı sinema cihazıyla önünde kuyruklar oluşan bilim merkezi çadırında ayrıca teleskop, çömlek atölyesi, arkeoloji kazı alanı, deney setleri ve çeşitli oyun alanları bulunuyor. Bilim merkezi çadırının yanı sıra ANFA standı muhteşem tarihi at gösterisi ile de ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Çocukların ücretsiz olarak faydalanabildiği bir diğer alan ise mini at gezisi. Çocuklar bu alanda ücretsiz olarak ata binebiliyor. Evcil Hayvanlar Parkı’nın sakinleri de festival alanında ziyaretçilere hoş anlar yaşatıyor. Lamadan deveye, tavuktan ilginç kuş türlerine kadar bir çok hayvan türü ziyaretçiler tarafından gezilebiliyor. ANKÖY projesi ile de çocukların köy ortamında olduğu gibi hayvanlara temas etmesi sağlanıyor. Bitki Evi ise tamamen bitkilerden yapılmış çatısı ile görenleri şaşkına çeviriyor.