Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Suriye ile Halep'e operasyon düzenlemesiyle ilgili konuştu. Kalın, "Bunun tabi ki kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Halep'ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor" dedi.

"PKK, YPG VE PYD AYNIDIR"


Kalın, "YPG, PYD vesaire gibi örgütlerin gerek sahada, gerekse siyasi olarak masada ( Cenevre görüşmelerinde) bulunmasıyla ilgili bizim tavrımız son derece açık ve nettir. PYD, YPG hala rejimle işbirliği yapmaya devam ediyor, hala PKK terör örgütüyle iş birliği yapmaya devam ediyor. Bunları da artık gizlemiyorlar. Dolayısıyla bizim bu konudaki tezlerimizin ne kadar doğru olduğu da açık şekilde bir kez daha görülmüş oldu. Birçok müttefikimiz de 'PKK ile PYD aynıdır, aralarında bir fark yoktur' diye farklı mecralarda bunları dile getirmeye başladılar" dedi.

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜYLE ALAKASI YOK, DÜNYANIN HER YERİNDE HAKARETTİR"


İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Alman televizyonunda hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığının soruşturma başlatması ile ilgili olarak, "Bundan sonrası Alman makamlarının yürüteceği, Alman hukuk sistemi çerçevesinde ilerleyecek bir süreçtir. Ama şunun altını çizmek isteriz, bir ülkenin Cumhurbaşkanına ve bir halkı hedef alarak, bu tür hakaret içeren, galiz ifadelerle yapılan saldırıların ifade ve basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Dünyanın her yerinde bu hakarettir, bir suçtur. Bununla ilgili de Alman makamları süreci takip ediyor, biz de yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA ÇOK SERT TEPKİ: BUNUN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL


Kalın, Halep'e Rusya destekli operasyonla ilgili olarak ise "Bir taraftan 'çatışmalar dursun' diye bütün uluslararası toplumun katkısı ve desteği ile bir anlaşmaya varacaksınız ama öbür tarafta da Halep'te, İdlib'de, başka yerlerde 'DAİŞ'e karşı mücadele ediyoruz' bahanesi ile bu operasyonları devam ettireceksiniz. Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Halep'ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.