AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Dengiz, mesajında, Kadının, zarif, fedakâr, duygusal zekâsı ile en ince ayrıntıları bile düşünebilen, elinin değdiği ortamda fark edilen önemli bir birey olduğunu belirterek şunları söyledi:

" Eski Türk Devletlerinde Hakan ve Hatun etkinliklere birlikte katılıp beraber anılmışlardır. Yine Hz. Peygamberimiz ve Hz. Ömer dönemlerinde çeşitli vazifeler alıp, serbest ticaret yapabilmişlerdir. Hele Kurtuluş Savaşımızdaki gayretleriyle hayat kaynaklarını işletmişlerdir. Özellikle diğer dünya devletlerinden çok önce seçme, seçilme hakkı elde ederek, aktif bir şekilde toplumsal hayata katılma fırsatı bulmuşlardır.

Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir.” diyerek bu alanda ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.İlk kez bizim dönemimizde kadına yönelik her türlü şiddet ciddiyetle ele alınmış, derinlemesine araştırmalar yapılmış ve bu konuda istatistikler tutulmaya başlanmıştır. Ayrıca AK Parti olarak, sadece TBMM’de değil, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık. Fakat biz bütün bunlara rağmen yapılanları yeterli görmüyoruz. Daha fazla kadının siyasette karar mekanizmalarında yer alması için samimi çaba gösteriyoruz.

Eskiden 8 Mart’lar, kadın sorunlarının sadece dile getirilip, çözüm için somut adımların atılamayıp dilde kaldığı kutlama günlerinden ibaret kalırken, şimdi hayata geçirilen projeleri anlatabiliyor, varsa eksikleri üzerinde konuşup çözümler üretiyor ve memnuniyetleri yaşıyoruz. Artık kadınlarımız talep ve özlemlerini 8 Mart’larda kararlılıkla dile getirebiliyorlar. Dünyada savaş, töre, terör, şiddet, fakirlik, suistimal vb. süreçlerden en fazla etkilenen kadınlar ve çocuklar olduğu için kadınların üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Biz tarih boyunca kadınları baş tacı eden 'Cennet anaların ayakları altındadır' fikrindeki bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."