Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Oto Sanatkarları Odası tarafından TOKİ’ye yaptırılan 546 adet konutun kura çekilişine katıldı.
Kura çekilişine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile çok sayıda Oto Sanatkarlar Odası üyesi katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekiminde yaptığı konuşmasında, “Türkiye’de eğer siyasi istikrar varsa bütün sektörlerde başarı sağlama imkanınız oluyor. Sayın Başbakanımız şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ başkanını çağırdı ve ne kadar konut yapacağını sordu. Yılda 15 bin adet konut yapacaklarını söyledi. O zaman 100 bin konut yapılmasını istedi.
Bundan 13 yıl önceki faiz oranları olsaydı sizler müracaat edemezdiniz. Siz inşallah zarar etmemiş olacaksınız. Bugün kira öder gibi konut sahibi olacaksınız. Burada bu sevinci paylaşırken, önceki gün muhalefettin bir milletvekili kalktı TBMM’ye bir koç getirdi. Çok üzülerek seyrettik. ‘12 yıl boyunca milletimiz koyunluk yaptı’ dedi. Bunu söyledi. Bizleri yalnızca siyasi istikrarın sürdürülmesi adına oy verenleri koyun yerine koydular. Bizler vatandaşımız başımızın tacı. Onlara hizmet ettiğimiz kadar bizler varız. O yüzden biz bunun kıvancını yaşıyoruz” diye konuştu.
Vali Orhan Düzgün, “Kayseri’de 1 milyar liranın üzerinde 14 bin konut üretildi. Bundan sonra da bunların üretilmesine devam edilecek” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, “TOKİ rahmetli Özal’ın çok önemli projelerinden biriydi. 2002 yılında liderimiz Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın gelmesiyle TOKİ hayata geçirildi. Muhalefet konutların yapılamayacağını söyledi. Bugün 600 bin konutun inşaatı bitmek üzere.
İktidara geldiğimiz dönemde 6 bin 100 bölünmüş yol vardı. Biz buna 17 bin 100 kilometre yol ilave ettik. Fakat bugün nereye giderseniz gidin Türkiye’yi duble yol ile övüyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız, bir vatandaşın kura çekimini yaptı.