PTT 1'nci Lig ekiplerinden Samsunspor'un iki önemli kozu 26 yaşındaki Mbilla ve 23 yaşındaki Ofoedu, attıkları gollerle ve oynadıkları futbolla takımlarını sırtlıyor. Kırmızı beyazlıların rakip filelere bıraktığı 34 golün 14'ne imza atan Ofoedu (6) ve Mbilla (8), sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Devre arasında Karşıyaka'dan transfer edilen ve sergilediği performans ile taraftarın sevgilisi haline gelen Nijeryalı Ofoedu, "Samsunspor'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada her şey çok güzel. Özellikle ligin ikinci yarısında çok iyi bir çıkış yakaladık. Bu çıkışı sezon sonuna kadar sürdürmek ve mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi. 

Samsunspor'un çok büyük bir camia olduğunu ifade eden Ofoedu, "Samsun tam anlamıyla futbol kenti. Taraftarlarımız gerçekten çok coşkulu. Stada gelen taraftarlarımız bize inanılmaz destek veriyor. Biz de onların bu desteğine, coşkusuna eşlik etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Takım içerisinde muhteşem bir uyum var. Herkes birbirine karşı çok saygılı. Teknik heyet olsun, yöneticiler olsun, futbolcular olsun, kulüp personeli olsun, herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyor. Bu birliktelik sürdüğü müddetçe başarı da kendiliğinden gelecektir" diye konuştu. 

Attığı 8 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Kamerunlu forvet Mbilla ise, "Sezonun ilk yarısında sıkıntılı bir süreç yaşadık. Maddi anlamda sorunlar vardı. Ama buna rağmen tüm oyuncular üzerine düşeni layıkıyla yapmaya çabaladı. Hiçbirimiz takımı yarı yolda bırakmadık. Ardından gerçekleşen yönetim değişikliği takıma olumlu yansıdı. Devre arasında yapılan doğru takviyelerle de özellikle çıkışımızı beraberinde getirdi. Ben ve tüm takım arkadaşlarımın tek düşüncesi Samsunspor'u daha üst sıralara taşıyıp Süper Lige çıkarmak. Bunun için çok çalışıyoruz. İnşallah hedefimize ulaşacağız" dedi. 

Önlerinde çok önemli bir Şanlıurfaspor maçı bulunduğunu vurgulayan Mbilla, "Hem ben, hem de diğer takım arkadaşlarım, bu maçın önemini çok iyi biliyoruz. Tek amacımız, bu zorlu deplasmandan iyi bir sonuçla dönmek. Bizim için en iyi sonuç elbette ki galibiyet olacaktır. Sonuçta biz tüm maçlara kazanmak için çıkıyoruz. Eğer Pazartesi günü oynayacağımız maçtan 3 puanla ayrılırsak ligde çok iyi bir konuma geleceğiz. Umarım herşey istediğimiz gibi olur" dedi.