Ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan’ın Galata’daki atölyesini ziyaret eden Bahçeşehir Koleji öğrencileri, hayallerini özgürce ifade ettikleri bir gün geçirdi. Korçan, anne ve babalara çocuklarının hayallerini özgür bırakmaları tavsiyesinde bulundu.
Bahçeşehir Koleji öğrencileri, ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan’ın Galata’daki atölyesini ziyaret etti. Çocuklara hayal kurmanın önemini anlatan Bahar Korçan, onları hayal kurmaya teşvik eden ilham verici bir konuşma yaptı. Korçan, ardından çocuklardan özgürce hayal kurmalarını ve hayallerini atölyedeki malzemeleri kullanarak ifade etmelerini istedi. Bahar Korçan’a kulak veren çocuklar ortaya harika eserler çıkardı. Çocukların hayal gücünden ve soyutlama yeteneğinden çok etkilenen ve ortaya çıkan eserlerin samimiyeti ve gücü karşısında hem şaşıran hem de duygulanan Bahar Korçan, her öğrenciden kendi eserini anlatmasını istedi ve bütün eserleri ayrı ayrı değerlendirdi.
Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden birisi babasıyla vedalaşmak zorunda kaldığı için üzgün bir kızın hüznünü kağıda dökerken, bir diğeri doğanın renklerini, bir başkası Eyfel Kulesi gibi herkesin gözünde aynı şekilde canlanan bir simgenin bile farklı renklerle, farklı biçimde hayal edilebileceğini çizdi. Sudan bir dağ resmeden bir başka öğrenci ise çalışmasını “Sudan bir dağ gördüm; minik balıkları, havadaki kuşları ve rüzgarın konuşmasını ve orada fark ettim ki özgürlük hayallerimiz içindeymiş” şeklinde yorumladı.
“ÇOCUKLARIN SAF ENERJİSİ HEP ŞAŞIRTIYOR”
Bahar Korçan, Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle gerçekleştirdiği atölyenin ardından duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Çocuklar insanı hep şaşırtıyorlar. Enerjileri o kadar güzel, katmansız, saf ki. Büyüdükçe o katmanları yorgan gibi üzerimize örtüyoruz, biz biz olmayı unutuyoruz. Onlarsa aynı kendileri gibiler, inanılmaz saygı duyulması gereken bir şey bu. O kadar mutlu oldum ki bugün. İçlerinden neler çıktığını gördüm. İnsanların hayal kurmaktan alıkoyulmaya çalışıldığı bizimki gibi bir toplumda, aslında hiçbir şeyin buna engel olamayacağını bir kez daha görmek harikaydı. Sahip olduğumuz tek şey hayal gücümüz aslında.”
HAYAL GÜCÜNÜ YAŞATMAK İÇİN ÖZGÜR BIRAKMAK GEREK
Kendisi de bir anne olan Bahar Korçan, anne ve babalara çocuklarını özgür bırakmaları tavsiyesinde bulundu. Korçan, “Hayal gücünü yaşatmak ve geliştirmek için yapılabilecek en önemli şey çocukları özgür bırakmak ve onlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam sunmak. Çocukları açmak, onları özgür bırakmak gerek. Onlar farklı bir kuşağı temsil ediyorlar. Bizden daha ilerideler. Enerjileri öyle, kafaları öyle, ruhları öyle, daha bilgeler. Şu an farkında değiliz ama bizden daha çok şey biliyorlar. Çocuklar birer nehir, önlerine çok engel koymamak lazım. Tabii ki o nehrin nereye akacağı önemli, onun için anne baba olarak elimiz hep üzerlerinde olacak ama bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki onlar için yapabileceğiniz en iyi şey onları özgür bırakmak ve hayal kurmaya devam etmeleri için onları cesaretlendirmektir” dedi.