Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Yerleşkesinde başlayan Gençlik ve Kültür Şöleni Etkinlikleri Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde devam ediyor. NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek yaptığı açılış konuşmasında., “Bizim şenliğimiz hem bilimsellik adına hem de sanat adına oldukça doyurucu bir içeriğe sahip. Ereğli ve Seydişehir’deki bahar şenliklerimizin de kurum aidiyeti içerisinde güzel bir ortamda geçtiğini öğrendim. Başarılı bir yılın sonunda sizlerin de bu şenliği hak ettiğinize inanıyorum. Etkinliğin güzel ve verimli geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yoğun geçen bir yılın sonunda yorgunluklarını bir nebze atacakları etkinlikte ilk olarak fakülteler arasında yapılan müsabakalarda futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi kategorilerinde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu grafik tasarım sergisinin gezilmesinin ardından öğrencilere şenlik pilavı ikram edildi.
Öğretim Görevlisi Önder Mustul popüler müzikle öğrencilere keyifli dakikalar yaşatırken Karabük Üniversitesi Halk Oyunları ekibi sundukları gösteriler ile izleyenleri büyüledi. Etkinlik, Öğretim Görevlisi Adnan Kılıçaslan’ın Türk Sanat Müziği ve Öğretim Görevlisi Atila Özdek’in Türk Halk Müziği üzerine verecekleri şahane konserlerin ardından Açık Hava Sineması ile devam etti.
2 gün boyunca sürecek olan şenlikte Karaoke Ses Yarışması, Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri, Tiyatro Topluluğunun sergileyecekleri oyun ve Minikler Korosu’nun sunacakları müzik ziyafeti öğrencilerin iyi vakit geçirmelerine olanak sağlayacak.