Alaşehir İbrahim Çakır Kız Kur’an Kursu’nda hafızlığı tamamlayan öğrenciler, Müftülüğün düzenlediği programda davetlilere Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundular.
Yeni Mahalle’de düzenlenen programa Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, ilçemizdeki hafızlarımızın arasında yeni 5 hafız kızımız daha eklendi. Kızlarımız İbrahim Çakır Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gördüler. Aynı zamanda açıktan İmam Hatip Lisesi’ni de bitirmeyi başardılar. Bundan sonra kızlarımız üniversite sınavına da girebilecekler. Erkek Kur’an kursumuzda da 10 öğrencimiz hafızlık için çalışmalarını sürdürmektedir. İbrahim Çakır Kız Kur’an Kursu’muzda birinci sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kız öğrencilerimiz için hafızlık eğitimi devam etmektedir. Bu alanda başta Kur’an kursumuz müdiresi Huriye Kula olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
Daha sonra hafızlığını tamamlayan Reyyan Canıtez, Firdevs Uğur, Muhsine Kaygusuz, Aysel Balyalı ve Şule Gen isimli öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, programa katılan konuklara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.