Türkiye Okul Sporları Federasyonu Türkiye genelinde tüm il temsilcilerinin katılımı ile Trabzon Düzköy Kamp Alanı’nda “Okul Sporlarında İşlevsellik” konulu buluşma gerçekleştirdi.

2-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen il temsilcileri toplantısının açılış konuşmasını Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk yaptı. Birdal, il temsilcileri ve federasyon yönetim kurulu üyelerini selamlayarak ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

İl temsilcilerinin kendini tanıtması ardından söz alan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Okul Sporları Federasyonu’nun genel sorumlulukları ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Federasyon yönetimin yaptığı genel icraatları anlatan Karakullukçu, Okul Sporları’nda genel olarak karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirdi. Yönetim kurulu olarak okul sporlarının işlevselliğinin arttırılması yönünde sürekli istişarelerde bulunduğunu dile getiren Karakullukçu “Hepinizin iyi bildiği gibi yönetimimiz “Sporda başarının sırrı okul sporları” prensibi doğrultusunda hareket ediyor. Okul Sporlarının iki ana paydaşı var biri Milli Eğitim Bakanlığı bir diğeri Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Yurt içi spor faaliyetleri bilindiği üzere gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca yürütülmekte ve koordine edilmektedir. Farklı ülkelerde örneklerini görmekle birlikte okul sporları faaliyetleri federasyonlar uhdesinde yürütülmektedir. Bizde bu modele uygun olarak yeni bir yapılanma oluşabilmesi için çalışıyoruz. Federasyon olarak ülkemizin sahip olduğu yaklaşık 20 Milyon öğrencinin sportif faaliyetlere daha fazla nasıl kazandırılabileceği noktasında çalışmalar yürütmeliyiz. Bu konuda federasyon il temsilcilerimiz olarak size önemli görevler düşmektedir. İllerimizde daha aktif ve çocuklarımızı, gençlerimizi spora ve bedensel aktivitelere teşvik etmek için çalışmalar yürütmeliyiz” dedi.

GYMNASIADE Vurgusu

Federasyon yönetimi olarak ilk ve en önemli icraatlarını Trabzon’da yerine getirdiklerini dile getiren Ömür Fatih Karakullukçu “Trabzon sportif faaliyetlerin icrası ve uluslararası etkinliler bakımından oldukça hareketli ve başarılı bir şehrimiz. Gerek tesis alt yapısı gerek şehir insanının spora bakış açısı burada bu tür uluslararası faaliyetin yapılmasına önemli zemin hazırlıyor. Trabzon sevgimiz bir başka bizim, burada çalışmak gerçekten çok keyifli. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 16. ISF Gymnasiade bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Yoğun ancak bir o kadar da güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. ISF (Dünya Okul Sporları Federasyonu) ile yaptığımız görüşmelerde 2018 Dünya Tenis Şampiyonasının Trabzon’da yapılması için talip olduğumuz bildirdik ve bu konuda da oldukça umutluyuz “ diye konuştu.

İl temsilcileri sorunları dile getirdi

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu’nun ardından söz alan il temsilcileri Okul Sporlarında genel olarak karşılaştıkları sorunları anlattılar. İlk günün öğleden önceki oturumunda karşılıklı soru cevap şeklinde yapılırken öğleden sonra yapılan u düzeni oturumda ise karşılıklı fikir alışverişi ile çözüm odaklı yaklaşımlar dile getirildi.

Oturumların ardından katılımcılara belgeleri Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu tarafından verilirken, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ve tüm katılımcılar aile fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.