Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İzmir’de yaşayan Şanlıurfalıları ziyaret ederek, 7-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan URFES İsot Festivaline davet etti.

Bursa temaslarının ardından İzmir’e geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, İzmir’de yaşayan Şanlıurfalılarla bir araya geldi. İzmir’de bulunan Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Ege Bölge Başkanlığı Balçova lokalinde Şanlıurfalılarla buluşan Başkan Çiftçi, hemşehrileriyle hasret giderdi. Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Çardak, tarafından karşılanan Başkan Çiftçi, İzmir’de yaşayan Şanlıurfalıları 7-8 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılacak olan URFES İsot Festivaline davet etti.

Şanlıurfa merak edilen ve merak uyandıran bir şehirdir

11 bin 500 yıllık tarihiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın merak edilen ve merak uyandıran bir şehir olduğunu anlatan Çiftçi, "Bizim için çok kıymetli bir değere sahip olan derneklerimiz Şanlıurfa’nın kültürünü, sanatını ve toplumsal tüm özelliklerini Büyükşehirlerimize taşıyan derneklerimizin başkan ve yönetim kurulu üyelerini mutlaka ziyaret ediyoruz. Bu günde bunun huzuru içersindeyim, kendi ailem ve kendi evime gelmiş gibi kendimi mutlu hissediyorum. Karşımızda gelişen ve büyüyen bir Şanlıurfa var ve bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. 11 bin 500 yıllık bir geçmişiyle tarihte, sanatta, kültürde, müzikte ve mutfakta hepimiz için apayrı bir yeri olan bir şehirdir. Bu kadar kadim ve geçmişi derin olan, bir çok medeniyetin üzerinde yaşadığı ve iz bırakmış olduğu böyle güzel bir şehire de Büyükşehir belediye başkanı olmanın omuzlarımızda sorumluluğu da var. Onun mesuliyetinin kolay olmadığını düşünüyorum. Şanlıurfa merak edilen ve merak uyandıran bir şehirdir. Ankara, Bursa ve bu gün de İzmir’deyiz yarında İnşallah İstanbul’daki hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Amacımız sizlersiniz ve insan önemli, herşey gelip geçicidir. İnsanı etkileyen insani duygulardır, kültürel birikimler ve bizlerin birbirine karşı olan şahsi münasebetlerimizdir. Bir kardeşiniz ve bir evladınız olarak her fırsatta muhakkak Şanlıurfa’nın dışarıdaki dayanışmasına önem veriyorum" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Çardak, günün anısına Başkan Çiftçi’ye plaket verdi.