Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kastamonu’da tören düzenlendi.
Jandarma Kışlasında gerçekleştirilen törende, Vali Vekili Aytekin Yılmaz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ile askerler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Kastamonu İl Jandarma Komutanı J. Albay Serdar Güngör, Jandarma teşkilatının kurulduğu günden bu yana, günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirterek, “Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma; disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fizik’ ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Teşkilatımız milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olmaya; insan merkezli, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşım ile de her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir. Bizler halkımızın en zor zamanlarda bile Türk ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk jandarmasının desteğini hiçbir zaman esirgemediğinin bilincindeyiz” dedi.
“HER ZAMAN HALKIN HUZUR VE GÜVENİNİ SAĞLAMAYI AMAÇ EDİNDİK”
Jandarma teşkilatının, insanlara hak ettiği hizmetleri sunabilmek, onlara huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir ortam sağlamak için her fırsatta kendini yenilediğini ve geliştirdiğini ifade eden Güngör, “Jandarma yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumundadır. Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş olan jandarma teşkilatı her zaman halkın huzur ve güvenini sağlamayı amaç edinmiştir” diye konuştu.
“HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle, üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme, gayret, azim ve inancı içerisinde olduğunu söyleyen Güngör, “Varlığını, haktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir. Dünyada 36 ülkenin Jandarma ve Askeri statülü kolluk kuvveti ile aktif işbirliğine devam ederken, her zaman halkının yanında yer almaya devam edecektir. Halkımızın göstermiş olduğu bu teveccühün bir gereği olarak Jandarma teşkilatı, insanımızın hak ettiği hizmetleri sunabilmek ve onlara huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir ortam sağlamak için her fırsatta kendini yenilemekte ve geliştirmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından jandarma teşkilatının kuruluş yılına özel şiirler okundu. Daha sonra eğitimli köpek timlerinin gösterisi davetlilerden büyük alkış topladı. Törende, halk oyunları gösterisi ile başarılı olan askerlere çeşitli ödüller verildi.
Törenin ardından, Vali Vekili Yılmaz, beraberindekilerle birlikte silah ve araç sergisinin açılışını yaptı. Açılışta, Vali Vekili Yılmaz, beraberindekilerle birlikte stantları gezerek bilgiler aldı.
Tören, Jandarma marşının okunmasıyla son buldu.