MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Çarşamba Göl Restoran'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 100 yıl önce bir mucize ile Milli Mücadele'nin başladığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının mücadelesi sayesinde kurulduğunu ifade etti.

Tarihten her zaman ders alınması gerektiğini belirten Kamil Aydın, "Allah'ın izniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gençler sizlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu coğrafyada ebediyen var olmasını sağlayacak olan, Mustafa Kemal'in de işaret ettiği siz gençlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş de Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı şehir olan Samsun'da 100. yıl dönümünde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Tarihin geçmiştekilerin masalları olmadığını, geleceğin resmini çizmek adına geçmişten ilhan aldıklarına vurguşayan Sinan Ateş, "Eğer tarihimizi bilmezsek, coğrafyamızı başka milletler tayin eder. Milli şuuru yitirmeyeceğiz. Milli şuur içimizde kalırsa Türk milleti asla tarih sahnesinden silinmez." dedi.

Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Gökhan Yaşar da bugün ocak binalarının açılışını gerçekleştirdiklerini ve iftarda bir araya geldiklerini ifade etti. Programa Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, Ülkü Ocakları İl Başkanı Aslan Kösef, Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Gültekin Aydın ile davetliler katıldı.