Malatya Baro Başkanlığı tarafından, İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde odasında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenledi.
Anma töreninde konuşan Malatya Baro Başkanı Enver Han, “Meslektaşımıza yapılan saldırı sonrasında Malatya Baro Başkanlığı olarak 5 Nisan Avukatlar günü münasebeti ile düzenleyeceğimiz müzik, eğlence ve gezi programımızı iptal etmiş bulunmaktayız” dedi.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırının kabulünün asla mümkün olmayacağını belirten Han, “Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin kabul etmediğimizi bir kez daha beyan etmek isterim. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Baro Başkanı Enver Han, Savcı Kiraz’a yapılan saldırı sonrasında basın yayın organlarında avukatlara yönelik çirkin saldırılar yapıldığını dile getirerek, “Bu saldırıları ve yetkilerin avukatlara ilişkin yaptığı açıklamaları kabul etmiyoruz. İlk olarak saldırıları yapanların avukat oldukları belirtildi. Sonra kişilerin avukat olmadıkları ortaya çıktı. Adliyelerdeki güvenlik sorununu tartışacağımıza avukatların gündeme getirilmesini kabul etmiyoruz. Yargının kurucu unsuru olan savunmanın haklarının daraltılmasına ilişkin girişimleri kabul etmeyeceğimizi bir kez daha beyan etmek isteriz. Bizler hâkim ve savcılarımızla birlikte aynı x-ray cihazlarından geçerek adliyemizin güvenliğine katkıda bulunmak isteriz” dedi.