Samsun'da doğup büyüyen ve Samsunspor'da yıldızlaşan eski milli futbolcu Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, Samsun Canlı Haber TV ekranlarında Spor Müdürü Salim Yıldız'ın sorularını yanıtladı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, tarafından Dünya'nın en efsane 48 futbolcusu arasında yer almanın büyük gurur olduğunu belirten Tanju Çolak, "Böyle bir listede yer almaktan dolayı çok mutluyum. Benim için çok özel bir gurur. Efsanelerin değeri bilmek lazım. Biz genelde değerlerimize öldükten sonra sahip çıkıyoruz. Halkın sevgisi yok olursa ben yok olurum. Maddi olarak bir beklentim yok. Manevi beklentim bana yetiyor" diye konuştu.
 

BABAYİĞİT ÇIKSIN AÇIKLASIN
Tecrübelerini aktarmak istediğini dile getiren kariyerinde Avrupa gol krallığı yaşayan Çolak, "Dik durduğum ve doğruları konuştuğum için beni 25 yıldır futboldan uzaklaştırıyorlar. Dobra dobra konuştuğum için hiç bir yerde yokum. Her türlü diploman var. Bu tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Ben Samsunspor'a ihanet mi ettim. Maç mı sattım. Samsun'da bir babayiğit çıksın senin suçun şu desin. Suçum neyse bende bileyim. Ordu Büyükşehir Belediyesi, beni davet ediyor. Futbol akademisi kurmak istiyor. Samsun'dan neden kimse böyle bir talepte bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

UYUŞAMADIĞIMIZ NOKTA NE? 
Türk futbolunun efsaneleri arasında gösterilen Çolak, "Yüksel Yıldırım'ı saygıyla ayakta alkışlıyorum. Hiç bir Samsunlunun yapamadığını yaptı. Sezar’ın hakkı Sezar’a vermek lazım. İsmail Uyanık'la başlayan serüven hüsranla sonuçlandı. İsmail Uyanık hatayı kendinde arasın. Verdiği hiç bir sözde durmadı. Böyle bir başkan bulmuş. Tarihi fırsatı kaçırmıştır. Samsunspor'a Yüksel Yıldırım, 100 milyon TL'den fazla para harcadı. Samsun'da bu yapan başka kimse olmadı. Allah ondan razı olsun. Ancak Yüksel Yıldırım, benimle uymazlık yaşadığı bir nokta olduğunu belirtmişti. Başkan uyuşamadığımız ney? Bende bilmek istiyorum" dedi.

30 MİLYON ÇÖPE GİTTİ
Konuşmalarına şöyle devam eden Tanju Çolak, "Samsunspor'un Ertuğrul Sağlam gibi kaliteli bir hocası var. Samsun taraftarının Samsunspor'u desteklemesi lazım. İnşallah sezona iyi başlarız. İyi götürür şampiyonluğumuzu da ilk yarının sonunda açıklarız. O zaman şampiyonluk tadından yenmez. Bende bayrağımı alırım. Sokaklarda gezerim. Samsunspor artık her futbolcunun oynamak istediği bir yer oldu. Ekonomik bir sorun yok. Samsunspor'da geçmiş dönemlerde 20-30 milyon TL çöpe gitmiştir. Scout ekibinde ve altyapı ekibinde kimler var. Ben bilmiyorum. Bu ekipler en az 10 yıl tecrübeli isimlerin oluşması lazım" şeklinde konuştu.

Salim YILDIZ ÖZEL