Samsun sorunlar yumağı - Samsun Haber
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Müze inşaatından Vezirköprü Kanyonu'na, Çarşamba Havalimanı'ndan demiryolu hattına kadar şehrin birçok sorunu çözüm bekliyor" dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "Müze inşaatı dört yıldır duruyır, bir an önce başlamalı. Bafra Kral Mezarları'nda Vezirköprü Kanyonumuzun sosyal tesisler konusunda ciddi problemleri var. Bu sorunları acilen çözmeliyiz" dedi.
Samsun’un bazı sorunlarını TBMM kürsüsünden dile getiren Yaşar, "Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı, yapımcı firmanın ekonomik krize girmesi dolayısıyla dört yıldır bekliyor. Müzelerin turizme katkısı tartışılmaz. Bu tarihî eserlerin depoda değil, sergilenmek üzere yerlerini almasını ümit ediyoruz. Müze inşaatı bir an önce başlasın" dedi.
KRAL MEZARLARI KORUNAMADI
ÇARŞAMBA OVASI BİTİRİLMEMELİ
Çarşamba Ovası'na yapılması planlanan biyokütle enerji santralinin idari mahkeme tarafından durdurulduğunu hatırlatan Yaşar, Çarşamba; Türkiye'nin en büyük 10 ovasından biri. Bırakın bu ovaya biyokütle tesisinin yapılmasını, tarım alanlarına konut bile yapılmamalı. Dünyanın her yerinde tarım arazileri dokunulmazdır, kendi işlevleri yönünde kullanılmalıdır" şeklinde konuştu.
SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU
Samsun-Sivas demiryolu hattının hizmete girememesini eleştiren Yaşar, "Cumhuriyet döneminde 6 yılda yapılan demiryolunun yenilenmesi 4 yılda tamamlanamadı. Bu demiryolunun bir an önce hizmete girmesinde çok büyük fayda var. Çarşamba Havalimanı'nın mevcut şartlar itibarıyla modernizasyona ve yenilenmeye ihtiyacı var. Diğer Anadolu şehirlerinde olduğu gibi, Samsun'un uluslararası arenaya açılabilmesi için Orta Asya'ya, Orta Doğu'ya Avrupa'ya direkt uçuşların olması lazım. Vezirköprü Kanyonu, dünyanın en güzel yerlerinden biri ama sosyal tesisleri konusunda ciddi problemler var" ifadelerine yer verdi.