SAMSUN'DA TESİS SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kentte hayvan sağlığı ve hijyen kurallarını yerine getirmiş, il ve ilçe müdürlükleri personeli tarafından belirli periyotlarda denetlemeye tabi tutularak incelemelerden başarıyla geçen, 'Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası' alan tesis sayısının 6'ya yükseldiğini duyurdu.

"GÜVENLE TÜKETİLEBİLİR"

Ari işletmeler hakkında bilgi veren Sağlam, "Ari işletme; Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayınlanmış; hayvan sağlığı ve hijyen kurallarını yerine getirmiş, il-ilçe müdürlüklerimiz personeli tarafından belirli periyotlarda denetlemeye tabi tutulan özel işletmelere verilen isimdir. Ari işletme sütü, kalite ve hijyeni sebebiyle Avrupa Birliği ülkelerine süt ihraç edilebilir olduğu için yurt içinde güvenle tüketilebilmektedir" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Daha önce Bafra, Atakum ve Çarşamba ilçelerinde bulunan 5 işletmeye Ari İşletme Sertifikası verildiğini kaydeden Sağlam, "Çarşamba İlçesi Çınarlık Mahallesi’nde hayvancılık faaliyetinde bulunan 750 baş kapasiteli şirkete ait TR55-928486 numaralı işletmenin de sertifika almaya hak kazanmasıyla ilimizde Ari İşletme Sertifikası verilen işletme sayısı 6 olmuştur. İşletmelerin tarım ve hayvancılık alanında göstermiş oldukları duyarlılık, gayret ve çalışmaları için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

İNCELEME YAPTI

Sağlam, işletme sorumlusu Enver Zor'a Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası’nı takdim ederek, tesiste incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

ELVAN İLHAN

Samsun'da o ilçelerde alarm! Üreticilere uyarı geldi Samsun'da o ilçelerde alarm! Üreticilere uyarı geldi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.