TRABZON (AA) - Trabzon'da, unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarının yeniden oynanmasını sağlamak üzere "çocuk sokağı" oluşturuldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için her mahalleye birden fazla park inşa ettiklerini belirtti.

Son yıllarda artan yapılaşma dolayısıyla şehirde yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını vurgulayan Genç, "İlimizde yoğun yapılaşma nedeniyle mahallelerimizde çocuklarımızın eğlenebileceği, insanlarımızın dinleneceği ve sohbet edebileceği alanlar azaldı. İlçemizdeki yeşil alan miktarını mutlaka arttıracağız. Bunun gereği olarak da nüfus yoğunluğuna göre 85 mahallemizin tamamında en az bir ya da iki park yapacağız. Daha kalabalık olan mahallelerimizde bu sayıyı daha da arttıracağız." ifadelerini kullandı.

Genç, Kanuni, Konaklar, Çukurçayır ve Pelitli mahallelerinde büyük çaplı parkların yapımının tamamlandığını aktaran Genç, küçük çaplı parklarınsa her mahallede yapıldığını bildirdi.

Parkların bütün vatandaşların ortak malı olduğuna dikkat çeken Genç, şunları kaydetti:

"Parklarda bulunan oturma grupları, araç ve gereçlerin korunması için bütün vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bunlar hepimizin malı. Parkların birinci hamisi vatandaşlarımızdır. Özellikle parklarımızın temiz tutulması, herkesin istifade ettiği park araç ve gereçlerine zarar verilmemesi her vatandaşımızın görevidir. Kamu malına zarar geldiği zaman onu yenilemek ayrı bir maliyet gerektiriyor."

Genç, unutulmaya yüz tutmuş mendil kapmaca, sek sek ve pusula gibi çocuk oyunlarının tekrar canlandırılması noktasında da çalışma yürüttüklerini belirterek, Üniversite Mahallesi'nde yapılan Sardunya Parkı içinde "çocuk sokağı" adı verdikleri bölüm oluşturduklarını ifade etti.