Diyarbakır'ın Lice ilçesinde aile destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri tarafından yapılan ürünler düzenlenen sergiyle görücüye çıktı.

Lice İlçe Kaymakamlığı 26 Aralık 2012'de proje birimi kapsamında kurulan ADEM'de gerçekleştirilen kurslarda üretilen eserler, hazırlanan bir sergisiyle görücüye çıkarıldı. Lice Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen serginin açılış programına, Lice İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, Lice Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Erdal Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Bilal, Lice Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlamedin Kanay, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile kurs eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide görücüye çıkan ürünleri yakından inceleyip çalışmalar ve ürünler hakkında bilgi alan Lice İlçe Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, güzel eserlerin üretildiğini, bu güzelliğin daha da artmasını beklediklerini ifade ederek emeği geçenleri tebrik etti.

İlçe Projeler Koordinatörü Mustafa Adil Savaş ise, Lice Adem'in kaymakamlık bünyesinde olduğunu söyledi. Savaş, "Bu merkezde 6 usta öğreticimiz, 133 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlerimiz tel kırma, kurdela nakışı, kumaş boyama, takı tasarım, dikiş nakış, el nakışı, ahşap boyama, yağlı boya ve giyim modülleri üzerinden eğitim aldılar. Buradaki kursiyerlerimizin daha önce bu konuda bilgileri yoktu. Yaklaşık 12 ayda usta öğreticilerimizin verdiği eğitim sonucunda önemli el becerilerini kazandılar. Bugün de maharetlerini sergilediler. ADEM'deki amacımız sıkıntılı, sorunu olan ve biraz da dışa açılmak isteyen bayanları bir araya getirmek, onlara yardımcı olmaktır. ADEM'e gelen kursiyerlerimiz hem kendilerini ifade edebilme imkanı buluyor, hem de meslek öğrenip aile ekonomilerine de destek veriyorlar" dedi.

Bütün mahallelerde böyle destek merkezleri açmak istediklerini kaydeden Savaş, "Hedefimiz Lice ilçesinin her mahallesinde böylesi yerler yapmak. ADEM'de aile içi şiddet, aile eğitimi, çocuk eğitimi gibi eğitimler de verilmektedir. Ayrıca Kur'an eğitimi de verilmektedir. Açılan Kur’an-ı Kerim kursuna katılan birçok bayan kardeşimiz, müftülüğümüzün de desteğiyle açtığımız kurslar sayesinde Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler. Bunun da birçok faydasını gördük. Öte yandan yine merkezimizde öğrencilerimize yönelik üniversiteye hazırlık kurslarında matematik, geometri derslerini yanı sıra bilgisayar programcılığı ile gençlerimize bağlama kursu verilmektedir. Gelecekte açılacak aile destek merkezlerinde daha farklı modüller kullanacağız. Bu çalışmalarda ve sergide emeği geçen tüm idarecilerimize, kurum personellerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.