İstanbul İ Özel İdaresi personelleri çalışanları Adıyaman İnsani Yardım Derneği’nin (YADER’in) başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek vererek, 100 yetime çocuğa mont hediye etti.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Yetim Birimi Sorumlusu Hacı Doğan Keleş, ‘Yetim Yürekler Üşümesin’ adı altında bir kampanya düzenlediklerini ve bu kampanyaya İstanbul İ Özel İdaresi personellerinin 100 yetim çocuğa mont göndererek destek verdiklerini söyledi.

Hacı Doğan Keleş, “İşadamlarımız sürekli olarak yetimlerle ve çocuklarla ilgili olarak bütün imkanlarını seferber ediyorlar. Fakat konu yetim olunca daha fazla ilginin olması gerekiyor. Yetim konusunda empati yapmak gerekiyor. Küçük bir çocuğun annesiz veya babasız olması çok farklı bir duygu. Bu konuda yetimleri sahipsiz bırakmamız gerekmekte. Hayırsever vatandaşlarımız YADER’e başvurarak, yetimlere ulaşabilirler. Bugün bir yetimin aylık gideri 90 TL’dir. Vatandaşlarımız aylık 90 TL gibi bir rakamı ödeyerek bir yetime sponsor olabilirler. İşte bu şekilde bir yetime sahip çıkılmış oluyor” dedi.

İstanbul İl Özel İdaresi personeli Mehmet Ulum ise, “Adıyaman İnsani Yardım Derneği’nin (YADER’in) öncülüğünde başlatılan yardımlara destek olmak üzere bugün buradayız. İstanbul İl Özel İdaresi personelleri olarak başlatmış olduğumuz bir çalışmayla YADER’in her ay yardım ettiği 100 yetime 100 mont hediye ettik. Yetim kardeşlerimizin mutluluğuna şahit olmak bizleri oldukça duygulandırdı. Rabbim bu çocuklara yardım eden başta YADER yetkilileri olmak üzere tüm hayırseverlerden razı olsun. Belki de YADER olmamış olsaydı, bizlerde bu kardeşlerimize ulaşamayacaktık” şeklinde konuştu.