Haftaya hafif bir yükselişle başlayan dolar şu sıralar 3,5728’den işlem görmeye devam ediyor. FED tarafından yapılan çeşitli açıklamalar ile birlikte ABD’de Trump’ın yapmış olduğu vergi açıklamaları sonrasında doların dünyadaki diğer paralar karşısındaki değerinin yükselmesine sebep oldu.

YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar geçtiğimiz hafta 3,54 ile 3,56 bandında hareket ederek 3,56 üzerinden haftayı kapatmıştı. Bugün sabah saatlerinde hafif bir yükselişle başlayan dolar şu sıralarda dengelenmiş durumda. Euro’da ise azalış yaşanıyor. Sabah açılıştan itibaren %0,10 düşüş yaşayan Euro şu sıralar 4,2034’dan işlem görüyor.

KAOS ORTAMI HAKİM

Yurt dışında yaşanan gelişmelerin kurlar üzerindeki etkilerine bakacak olursak, İspanya’da yaşanan kaos ortamı ile birlikte bölgede yapılan halk oylaması sonucunda ‘evet’ oyunun çıkması Euro’yu zora soktu. Euro Dolar paritesinde düşüş yaşandı.

PMI VERİLERİ TAKİP EDİLECEK

Finans uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede, dünyanın birçok ülkesinde açıklanması beklenen PMI verilerinin takip edileceğini belirtti. Bununla birlikte yatırımcıların yakın takibinde olan bir başka konunun ise İspanya’daki gelişmeler olduğunu belirten uzmanlar, kaos ortamının piyasalara olan etkisinin olumsuz olduğunu dile getiriyorlar. Referandumdan ‘evet’ oyunun çıkması ile daha da tırmanan gerginlikler, dün şehirde gün boyu huzursuz ortama sebebiyet vermişti. 

kaynak:ekonomi