Samsun'da 'müstehcenlik' operasyonu! Gözaltına alındılar Samsun'da 'müstehcenlik' operasyonu! Gözaltına alındılar

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan balık tüketimi, aralık ayında artış gösteriyor. Sağlıklı beslenmek isteyenler için bu ayın favori balık türleri hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunuyor. İşte aralık ayında tüketilmesi gereken balıklar...

Levrek: Aralık ayında sofralarınızda mutlaka yer alması gereken balıklardan biri levrek. İri ve lezzetli etiyle öne çıkan levrek, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir kaynak olmasıyla bilinir. Ayrıca levrek beyin fonksiyonlarını geliştirmede olan etkisiyle öne çıkıyor.

Hamsi: Karadeniz'in eşsiz lezzeti hamsi, aralık ayında tüketilmesi gereken önemli bir balıktır. Aralık ayında bolluğuyla dikkat çeken hamsiyi fırınlayarak veya tavada kızartarak sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Uskumru: Protein ve vitamin bakımından zengin olan uskumru, omega-3 açısından da oldukça avantajlı bir tercihtir. A, C ve B vitaminleri içeren uskumru, özellikle kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Aralık ayında bu balığı tercih ederek koruyucu etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Mezgit: Beyaz etiyle bilinen mezgit, aralık ayında taze taze tüketilebilecek bir diğer seçenektir. Izgara veya buğulama olarak pişirerek sofranıza sağlıklı bir alternatif ekleyebilirsiniz.

Çinekop: Aralık ayının vazgeçilmezi çinekop, genellikle ızgara veya fırınlanmış halde tercih edilir. Damar sağlığını olumlu yönde etkileyen çinekop, zihinsel ve fiziksel gelişime katkı sağlayan bir balık türüdür.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.