Petrol fiyatlarında son günlerde kaydedilen yükseliş, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün benzine gelen zammın ardından hafta başında motorine de zam gelecek.

MOTOİRNE 1 LİRA 26 KURUŞ ZAM

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 16 Ağustos Salı gecesi motorinin litre fiyatına 1 lira 26 kuruş zam yapılacak. Gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 24,47 TL'ye, Ankara'da 24,55 TL'ye ve İzmir'de 24,55 TL'ye yükselecek.

benzin motorin

BENZİNİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

Cumartesi gelen zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 21,15 TL'ye, Ankara'da 21,28 TL'ye, İzmir'de 21,27 TL'ye yükseldi. Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

benzin-zam-7

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.