Antalya’da 5 kişilik takımlar halinde oynanan ve iki devre halinde 40 dakika süren paten futbolu Futins’te Türkiye’nin ilk şampiyonasını düzenliyor. 40 ülkeden 12 takımın mücadele edeceği Futins Türkiye Open Championship’te karşılaşmalar yarın Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda başlıyor.

Muratpaşa Belediyesi ve Dünya Futins Federasyonu, 2018’de Antalya’da 40 ülkenin katılımıyla düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi Türkiye’nin ilk şampiyonasını düzenliyor.

Futins Türkiye Open Championship’te yurt içi ve yurt dışından 3’ü kadın olmak üzere 12 takım mücadele edecek. 120 sporcunun yer alacağı turnuvada karşılaşmalar yarın saat 13.00’de Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda başlayacak. Şampiyona öncesi, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda hakem ve antrenör semineri düzenlenecek. Şampiyona cumartesi oynanacak final müsabakalarıyla sona erecek.

Futins, başka bir ifadeyle patenle oynanan futbolda, ekipler biri kaleci olmak üzere 5’er kişilik takımlarla sahaya çıkıyor. İki devre halinde oynanan ve 40 dakika süren oyunda taç, korner, aut gibi kurallar bulunmuyor.