Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğünce, bedensel engelli, sağlık durumu uygun olmayan veya kütüphanelere uzak bölgelerde ikamet eden vatandaşları için Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi, hizmete açıldı.

Denizli’de sağlık durumu uygun olmayan ve engelli olan vatandaşların kütüphaneden yararlanmaları için Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi yapılan törenle faaliyete başladı.

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Daire Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Valisi Hasan Karahan, kitap okuma alışkanlığını özellikle çocuklara aşılamak amacıyla uygulamanın önemli olduğuna dikkat çekti. Karahan, “Kitaba saygı ve kitaba hürmet için bugün buradayız. Biz kitaba saygı ve hürmet gösteriyoruz ancak kitabı okumuyoruz. Bugün İlimizde olmayan bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın temin ettiği gezici kütüphane ile İlimizin en ücra köyüne kadar erişilebilecek. İçinde bulunan LCD ekranı, bilgisayarı ve kitaplarıyla modern bir kütüphane hizmetimizde. Toplum olarak okuma alışkanlığımız yeterli değil ama kitaptan kaçış yok. Devlet olarak vatandaşımıza kitabı ulaştırmak bizim görevimiz. Kitapları okuyup içindekilerden idrakini yükseltmekte vatandaşımızın görevi. Hayırlı bir hizmet yapıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından gezici kütüphanenin açılış kurdelesi, Vali Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi.

Gezici Kütüphane, Yenişehir, İmar İskan, Meska, Sevindik, Akhan, Karşıyaka, TOKİ Evleri, Kayhan, Bağbaşı ve diğer uzak mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımıza ulaşacak. Bu mahallelerde tespit edilen 30 durakta belirli gün ve saatlerde her kesimden okuyucuya hizmet verecek olan kütüphane ile kentte okuma alışkanlığını arttırılması hedefleniyor.

Her türlü iklim koşullarında kullanılabilecek gezici kütüphane aracının içinde her kesime uygun bin 500 adet güncel koleksiyonlar, LCD Televizyon, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, oturma grubu, klima ve jeneratör bulunuyor.