Beşiktaş Belediyesi, bünyesinde taşeron işçi olarak çalıştırdığı 200 işçiyi toplu sözleşmeyle sendikalı yaptı.

Beşiktaş Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan 200 işçiyi, Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşen toplu sözleşme töreniyle sendikalı yaptı. Tören öncesinde taşeron işçilerin genel durumu ve sendikalaşmayla ilgili bilgiler verildi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar’ın yanı sıra Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Başkanı Kani Beko ve çok sayıda işçi katıldı.

Atılan imzalarla taşeron işçi olarak çalışmakta olan 200 işçi sendikalı oldu. Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, DİSK Başkanı Kani Beko’ya Beşiktaş Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan diğer taşeron işçilerinde sendikalı olması talebi üzerine yazmış olduğu davet mektubu taktim etti.

“İşçi kardeşlerimizle aramızda aşk var”

Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğunu dile getiren Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av. Murat Hazinedar, “En zor şartlarda bile ne kadar güzel şeyler yapılabileceğinin göstergesi. DİSK çok yapıcı biz çok yapıcı, birbirimize aşkla güzel baktığımızda emin olun çok sonuç almak mümkün. Ne ezen ne ezilen, insancıl has düzen için Allah’ın bize verdiği imkanları güzellik ve emekten yana kullanmak için güzel bir adım bu. Taşeron sisteme en güzel cevabı veriyoruz, kadrolu yapamıyoruz kanun buna izin vermiyor ama fiili olarak hepsini sendikal haklarla buluşturmaya çalışıyoruz. Sendikal örgütlenmeden korkmamak gerekiyor. Sendikalarımızın da yapıcı adımlar atan samimi davranan, emekten yana olan işverenlerle son derece iyi diyalog içinde olması gerekiyor. Bunu DİSK’le BE Genel İş Sendikasıyla biz başardık. Şu anda işçi kardeşlerimizle aramızda aşk var, büyük bir sevgi dünyası kurduk. Biz istiyoruz ki o dünyayı Beşiktaş’tan İstanbul’a anlatalım, bu değerleri birlikte büyütelim” ifadelerini kullandı.

İşçiler yapılan imza törenin ardından sloganlar atarak sendikalı olmayı kutladı.