Baden-Württemberg eyaletinin Singen kentinde düzenlenecek olan Thai Boks turnuvasında iki Türk sporcu şampiyonluk maçı yapacak. Friedrichshafen kentinden Selahattin Şahin Dünya Şampiyonluk kemeri için yumruk sallarken, Ümit Demirörs Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da tartışmalı bir karar ile dünya şampiyonluğunu kaçıran kick boksçumuz Selahattin Şahin, rövanş maçına çıkacak. Yunanistan’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda karşı karşıya geldiği Ukraynalı rakibi ile kıran kırana yaptığı maç sonucunda hakem kararıyla yenik sayılan Selahattin Şahin, bu maçın rövanşı için ringe çıkacak. Dünya dövüş arenasında büyük bir heyecan oluşturan ve ilgi uyandıran bu karşılaşma, dünya şampiyonasının en iyi ve unutulmazları arasına girmişti. Sonuçtan memnun olmayan sporcumuz karşılaşmanın rövanşını Almanya’nın Singen kentinde düzenlenen dünyanın sayılı dövüş galalarından TBC Singen Fight Night’ta almaya çalışacak. Başarılı sporcumuz Ümit Demirörs’ün, bir süre spora ara verdikten sonra yeniden ringlere dönmesi izleyenleri sevindirdi. Avrupa Şampiyonluk kemeri için yumruk sallayacak olan sporcumuzun hedefi büyük. İki sporcumuz da ringe Türk bayrağı ve İstiklal Marşı eşliğinde çıkacak.

Ralf Hasenohr: "Türk sporcular çok başarılı"

Avrupa’nın en iyi galalarından TBC Singen Fight Night’ın organizatörü Ralf Hasenohr, aynı zamanda hem dünya şampiyonumuz Dilara Yıldız hem de Ümit’in antrenörlüğünü yürütüyor. Hasenohr, galalarının bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceklerini belirterek, "Dünyanın en iyi Thai Boks dövüşçülerini ringe çıkarıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız galalarda salonumuz tıklım tıklım doldu. Ümit Demirörs’ün ringlere yeniden merhaba demesiyle Türk seyircilerimiz de büyük sevinç yaşadı. Ümit’e olan güvenim tamdır ve o akşam Avrupa Şampiyonu olacaktır. Üç kez Almanya ve dünya şampiyonu Selahattin Şahin’e güvenimiz tamdır. Bodensee-Gym in Langenargen am Bodensee adına dövüşen Şahin, mükemmel bir dövüşçüdür. Sempatik kişiliği, olağanüstü dövüş stiliyle dünyanın dikkatini çekerken, antrenörü Roman Caravic de onu en iyi şekilde şampiyonluklara hazırlamaktadır. İzleyiciler de dünya klasmanında maçlar izleyeceklerdir. Bunun yanı sara bir de Kıtalararası şampiyonluğumuz olacak aynı galada. Ayrıca galamızda başka Türk dövüşçüler de ringe çıkacak" şeklinde konuştu.