Cumhurbaşkanlığınca 13 ilde aşure dağıtılması etkinliği kapsamında, Eyüp Sultan’da vatandaşlara aşure ikram edildi. Aşure dağıtımını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle 13 ilde aşure dağıtımı gerçekleştirildi. İstanbul’da aşure ikramı Eyüp Sultan Meydanı’nda yapılırken, vatandaşların aşureye ilgisi yoğun oldu. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı da katılırken, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da Kıratlı’ya eşlik etti. Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, Vali Şahin ve Belediye Başkanı Uysal, öğle namazının ardından avludaki cenaze namazlarına da katılarak, merhum ve merhumelerin ailelerine baş sağlığı diledi. Ardından kazanların başına geçen üç isim, aşure ikramı için kuyruk oluşturan vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.

“İnşallah itilafların sona ermesine vesile olur”

Aşure ikramının ardından konuşan Kıratlı, aşure gününün birlik ve beraberlik adına vesile olmasını dileyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, taşına toprağına aşık olduğu bu şehre bol bol selamlarını ve hürmetlerini gönderdi, sevgisini gönderdi. Aşure ayı münasebetiyle burada halkımıza aşure dağıtıyoruz. İnşallah bundan sonra bu etkinlikler, kaynaşmalar milletin kendi arasından itilafların sona ermesine vesile olur” dedi.

Kıratlı’dan sonra konuşan Vali Şahin ise, “Herkesin Muharrem ayını ve aşure günü tebrik ediyorum. Yaşanan acıların ve sıkıntıların da inşallah bu vesileyle son bulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Göreve başladığı ilk günün sabah namazı için Eyüp Sultan’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal da, aşure ikramı için geldiği Eyüp Sultan’da Kıratlı ve Şahin gibi, vatandaşların Muharrem ayını tebrik etti ve hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.