TRABZON (AA) - Trabzonlu Süleyman Kapıcıoğlu, 13 yıldır yatağa bağımlı olarak hayatını sürdüren 97 yaşındaki babasına 6 aydır hastanede bakıyor.

Kapıcıoğlu, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde felç ve yaşlılığa bağlı çeşitli sağlık sorunları dolayısıyla tedavi altında bulunan aynı adı taşıdığı babası Süleyman Kapıcıoğlu'nun hizmetini yapıyor.

Of ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesinin de muhtarı olan 61 yaşındaki 6 çocuk babası Kapıcıoğlu, babasının sağlığının, yaklaşık 15 yıl önce annesinin vefatının ardından bozulmaya başladığını söyledi.

Babasının, bu olaydan bir yıl sonra gut hastalığının ilerlemesi dolayısıyla yürüyemez hale geldiğini ve sağlığının hızla kötüleştiğini anlatan Kapıcıoğlu, felç ve alzaymırın da yatalak hale getirdiğini belirtti.

Kapıcıoğlu, babasına evinde baktığını ancak yaklaşık 6 ay önce kötüleşmesi üzerine hastaneye yatırmak durumunda kaldıklarını ifade ederek, 2 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından babasının yaşamını solunum cihazına bağlı olarak sürdürdüğünü dile getirdi.

Evinde babasının bakımı için uygun ortam oluşturduklarını vurgulayan Kapıcıoğlu, hasta yatağı, solunum cihazı, hatta elektrik kesintisine karşı jeneratör dahi aldıklarını aktardı.

Kapıcıoğlu, palyatif servisteki babasının bakımı için yapmaları gerekenleri sağlık personelinden öğrendiklerini belirterek, "Babamı eve çıkartmak istiyoruz ancak eve gideriz de nefes almasına yardımcı olan boru tıkanır diye korkuyoruz. Bizim yapamayacağımız bir hizmetten, bir işten dolayı vefat eder diye korktuğumuz için de babama burada bakıyoruz. Devletimizin bir sığınağında, tedbirler arkamızda böyle devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Babasının çay fabrikasında eksperlik yaparak geçimlerini sağladığını anlatan Kapıcıoğlu, "Babam 37 yıl önce emeklilik hakkı elde etti. Buna rağmen, 'oğlum devletimiz borçlu, yabancı devletlerden para alıyor. Ben Allah'ın huzuruna bu maaşla gitmekten korkuyorum' dedi ve maaş bağlatmadı. Bahçemizdeki çayı satarak, ufak tefek bağ bahçe işleriyle uğraşarak geçindi." diye konuştu.

Kapıcıoğlu, babasının dinin gereklerini yerine getirmeye dikkat ederek yaşamını sürdürdüğünü ve kendilerini de öyle yetiştirmeye gayret ettiğini söyledi.

Babasının yaşam şekline, düşüncelerine riayet ederek yaşlılık maaşı bağlatmadıklarını, devletin sunduğu hasta bakım yardımından da yararlanmadıklarını belirten Kapıcıoğlu, babasının bakımını kardeşleri ve çocuklarıyla gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.

Kapıcıoğlu, ana babaya hizmetin önemine değinerek, "Ana babasına hizmet eden Allah'ın rızasını kazanır. Biz de Allah'ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Evlatlarımız bizi seyrediyor, onlar da inşallah bize bakacak. Bu devran ecdadımızdan böyle gelmiş ve inancımızla böyle devam edecek. Ana babasına bakana yaşlılığında bakarlar, bu mevlamın bir vaadidir. Hastalığı veren mevladır, babama böyle nasip olmuş böyle gidecek. Allah'ın duasını almıştır inşallah biz de bunun bir parçasından faydalanırsak Rabbimiz de bizi yarın mahşerde affeder inşallah." ifadelerini kullandı.

Kalple ilgili sağlık sorunları yaşayan Kapıcıoğlu, elinden geldiğince babasına hizmete devam edeceğini çünkü anne babaya şefkatle hizmet etmenin her şeyden değerli olduğunu sözlerine ekledi.