Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan,  koronavirüs salgını nedeniyle grip ve zatürre aşısının arandığını herkesin aşı vurulmak istediğini söyledi. Karacan vatandaşların aşı için aile hekimlerine veya doktorlarına danışmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

VİRÜS TELAŞIMIZ VAR
Türkiye'ye 1.5 milyon grip aşısının geleceğini belirten Karacan, "Çünkü grip aşısının belli bir dönemi var. Eylül ayı gibi başlar ocak ayı gibi biter. Kimi vatandaş vurulmak isterdi kimi istemezdi. Bu sene koronavirüs telaşımız var. Herkes aşı vurulmak istiyor. Ama yine aynı miktarda aşı gelecek. Bazı yerler de 70 milyon aşı geleceği söyleniyor. Böyle bir durum söz konusu değil. "diye konuştu.  

EZBERE VURDURMAYIN
Gelen aşıların bu sene talebi karşılamayacağını ifade eden Karacan, " Bu iş taleple değil doktor önerisiyle olmalı.Vakalar artınca endişe başladı. Kişi kendi durumunu gözetmeden aşı vurdurmak istiyor. Ama iyice araştırmak lazım  doktora danışmak lazım. Ezbere kimse aşı vurdurmaya gitmesin. Çünkü aşının da yan etkileri olabiliyor. Geçen seneki gibi aşı sayısının gelmesi az o da doğru değil keşke daha fazla gelse" ifadelerini kullandı. 

PİYASADA BULUNMUYOR 
Zatüre aşısının piyasada olmadığını fakat gelen aşının yeterli olacağının söylendiğini belirten Karacan, "Bakanlık tarafında aile hekimlerine verilmiş. Bakanlık böyle durumlarda belli parti ilaçları alır kendisi dağıtır. Öncelikle biz hastaların aile hekimlerine başvurmalarını öneriyoruz.Eğer aile hekimlerinde zatürre aşısı yoksa bakanlığın eksikliği ortaya çıkmış olur.  Zatürre aşısının Ekim ayı gibi piayasa da olacağı söyleniyor. Hatta yeteri kadar geleceği söyleniyor" dedi. 

Esra VURAL