İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile merkez valisi olarak atanan Vali Sabri Başköy, Çorum Ticaret ve sanayi Odası’nı ziyaret ederek iş dünyasının temsilcileri ile vedalaştı.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vali Sabri Başköy’ün, Çorum’un iş dünyasının ivme kazanmasında büyük katkılarının olduğunu belirterek, “Mezara kadar değil, kemiklerimiz kuruyana kadar Valimizin duacısı olacağız.” dedi.
Bir valinin bir kentte ne kadar durduğundan öte, ne yaptığının ve gönüllerde bıraktığı izin önem taşıdığına vurgu yapan Başaranhıncal, “İş dünyasının sorunlarına bir kez bile sırt çevirmedi. Her ilettiğimiz sorunu ve konuyu anında icraata çevirerek hayata taşıdı. İş dünyasının ivmesinde sayın valimizin çok imzası var. Sizin bizim helalliğimizden öte, bizim sizin helalliğinize ihtiyacımız var. Mezara kadar değil, kemiklerimiz çürüyene kadar dua edeceğiz. Sayın Valimizin Çorum’a hizmetlerine biz şahitlik yapmaya hazırız” dedi.
Vali Sabri Başköy ise, görev süresince, Çorum’a ve Çorumluya olan borçlarını ödemeye çalıştıklarını ve devletin verdiği hizmet sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ettiğini ifade etti.
Başköy, Valiliğin kutsal ve sorumluluk gerektiren onurlu bir görev olduğunu kaydettiği sözlerinde, “Nasıl vakar ve ciddiyetle geldiysek, aynı vakar ve ciddiyetle gidiyoruz.” diye konuştu.
Valiliğin istisnai bir görev ve unvan olduğunu dile getiren Vali Başköy, “Ölene kadar kullanılır, hatta eğer istiyorsanız mezar taşınıza bile yazdırabilirsiniz. Bu gibi görevlere gelmek nasıl doğalsa, sizin hakkınızda yapılan tasarrufları da doğal görmek gerekir. Devlet adamlığının vasfı da bunu gerektirir. Çok hırslı ve beklentili olmamalısınız. Esas olan bal veren çiçek olabilmektir. Ben Çorumluyu seviyorum. Eğer sevmezseniz zaten başarılı olamazsınız. Süreler az gibi görünse de, içerisinin dolması ve nasıl doldurulduğu önemlidir. Çorum’da görev yaptığım 25 ay 10 günlük sürede yaptıklarımızı kamu vicdanının şahitliğine bırakıyorum. Eğer bu vicdandan takdir çıkarsa, bizim için en büyük taltif budur. Biz devletimizin ve milletimizin bizlere yaptığı yatırımlar karşılığında Çorum’a borcumuzu ödemeye çalıştık. Her ne yaptıysak, bunu Çorumlu ile birlikte yaptık, herkesin çorbada tuzu var. Başarı varsa, bu başarı sadece komutana değil, tüm orduya aittir. Eğer bir başarısızlık varsa da bunun sorumlusu komutandır” ifadelerini kullandı.