Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projeye toplam 1 milyon 777 bin 685 TL destek sağlandığını söyledi.

SODES programı kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan 16 projenin sözleşme töreni düzenlendi. Niğde Öğretmenevinde gerçekleşen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, kurum müdürleri ve proje sahipleri katıldı.

Törende konuşan Vali Şimşek, “Şüphesiz ki; dezavantajlı kesimler için yeni fırsatlar oluşturan Sosyal Destek Programı, yeni fırsatlar oluşturmakta ve bu kesimin kendine olan güvenini artırarak toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olmaktadır. Kısa adı SODES olan ‘Sosyal Destek Programı’ bu yönüyle sosyal gelişmeye katkıda bulunmaktadır. Ülkemizde toplam 34 ilde uygulanan ve 2013 yılında ilimiz Niğde’nin de dâhil olduğu SODES, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşmaktadır. Bu bileşenler kapsamında Niğde Valiliği’nde oluşturulan SODES Proje Koordinasyon Birimine çağrı dönemlerinde, 2013,2015,2017 yıllarında toplam 434 proje başvurusu yapılmış olup toplam 35 adet proje tamamlanarak Kalkınma Bakanlığından İlimize 4 milyon 74 bin 187 TL destek verilmiştir. Yine 2017 yılı içerisinde onaylanan 16 projeye ise Kalkınma Bakanlığımız tarafından toplam 1 milyon 777 bin 685 TL destek sağlanmıştır. Bu, Niğde ölçekli bir il için başarılı bir rakam olabilir. Fakat hedefimiz, proje sayısını artırarak, yakın gelecekte bu rakamı iki katına çıkarmak olmalıdır” dedi.

SODES projelerinden 18 bin kişinin yararlandığını belirten Vali Şimşek şunları kaydetti:

“Hedef grupları; özellikle yoksulluk ve sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler olan SODES projelerinden ilimiz Niğde’de toplam 18 bin 60 kişi yararlanmış olup; 2017 SODES projelerinden ise 19 bin 415 kişi daha fayda sağlayacaktır.”