Elazığ’da geçtiğimiz Cuma günü açılan 1. Kitap Fuarı yoğun ilgi görüyor.

Ahmet Aytar Meydanı’na kurulan Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarına 7’den 70’e kitap severler ilgi gösteriyor. 115 yayın evinin katıldığı fuarda ziyaretçiler, hem aradıkları kitabı bulma şansını yakalıyor, hemde yazarlara kitaplarını imzalatma ve panel ile söyleşilerine katılma imkanı buluyor.

Vakit buldukça kitap okumaya çalıştığını belirten ve çocuklarını fuara getiren Ramazan Yıldırım, “Fuarda her türden kitabı bulmak çok güzel bir şey. Fuarda farkında olamadığımız kitapları bulabiliyoruz. Buda fuarın kendi güzelliği. Böyle bir etkinlik varken bende çocuklarımla beraber fuara geldim” dedi.

Elazığ’da kitap fuarının açılmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran Zülfü Doğan ise, “İnsanların belli bir seviyeye ulaşması için kitap okuması gerekli. Çünkü kitap insanların kültürünü açar. Elazığ’da insanların fuarda kitaplarla buluşması ilimize ve bizlere büyük katkı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Elazığ’ın kitap fuarına yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Yazar Fikret Eroğlu, “Bu ilginin katlanarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu tür etkinlikler artarak devam ederse Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının hızlı bir şekilde yayılacağına inanıyorum. Buradaki ilgiye bakılarak Türkiye, kitap okuyamıyor şikayetleri de dinecektir"diyerek düşüncelerini aktardı.

Kitap fuarına Elazığ’ın ilgisinin yüksek olduğunu dile getiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirbağ da, “Kitap fuarı şehrimiz için özlem bizim için bir hasretti. Gençlerin özellikle stantlarda yoğun oluşu bizi çok memnun etti. Bizim şehrimizde kitaba olan ilgi çok fazla. Biz kültürün içinden gelen, kendine has kültürleri olan bir bölgedeyiz. Kitapta kültür içerisinde en önemli unsurlardan birisidir” diye konuştu.