Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Tanıtım Programları çerçevesinde Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “Öksüz ve Yetim Öğrencilere Gönül Elçileri” ile Mut Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği’nce hazırlanan “Güçlü Yarınlar” isimli 2 projeye toplam 115 bin TL’lik hibe çekleri Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından düzenlenen törenle teslim edildi.

Mut Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Mut İlçesi Tanıtım Programı toplantısına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, il ve ilçe protokolü, projelerden yararlanan kurum, kuruluş ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşı katıldı.

Mersin Valiliği’nin Sosyal Destek Projeleri’ne verdiği destekleri anlatan kısa film gösteriminin ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, “Bugün güzel ilçemiz Mut’ta siz sevgili Mut’lu kardeşlerimizle olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Ülkemizi daha iyiye ve daha güzele taşımak için gençlerin eğitimine gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten Güzeloğlu, “Her zaman söylediğimiz gibi en önemli varlığımız gençlerimiz, en büyük hedefimiz ise geleceğimizin hazırlayıcısı olan gençlerimizin eşit, kaliteli ve sağlam bir eğitim hizmetini almasını sağlamaktır. Gençlerimizi milletine, ülkesine bağlı olarak yetiştirmek, bu ülkenin kalkınması gelişmesi ve hedeflerine ulaşması demektir. Bu hedefle Mersin Valiliği olarak İçişleri Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, Çukurova Kalkınma Ajansımız, KÖYDES projelerimiz ile Mut ilçemize son 4 yılda 7,5 milyon liralık kaynak aktarıldı. 60 bin metre köy yoluna parke taşı döşendi. Kırsal altyapı noktasında 30 sulama projesi gerçekleştirildi. Bu yatırımlar gelecekteki çok güzel gelişmelerin habercisi olacak. Önümüzdeki 3-4 yılda bu gelişmelerin en az 2 katı önemli sıçramalar yaşanacak” diye konuştu.

"Bugünkü projeler çok önemli bir yaraya dokunmuştur" diyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“Bu projelerle 260 yetim ve öksüz çocuğumuzu ziyaret ederek, anne ve babasızlığını unutturmak için özel ilgi göstereceğiz. Başını okşayacağız. 15 öğretmenle onlara anne ve baba olacağız. Bundan daha önemli bir proje olabilir mi. O çocuklarımızın acısını azaltmanın değeri ölçülemez. Devletimiz kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresidir. Darda olana zorda olana bitmek tükenmek bilmeyen şefkat elidir. Ufuk Okuma salonları Beyza gibi hava gibi çocuklarımıza hem sınavlara hem de hayata hazırlanma noktasında büyük destek olacak. Onlar da çalışarak bu ülkeye hizmet yarışında katkılı olacaklar. Mut ilçemize son 3 yılda yaklaşık 400 bin TL’lik destek verildi. Mut, çok güzel projelerle karşımıza geldi ve bu desteği hak etti. Hayırlı uğurlu olsun.”

Vali Güzeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mut’un son 4 yılına katkıda bulunmaktan, bu yatırımları Mut halkına sunmaktan mutluk duyuyorum. Mut”a dönük hizmetlerde katkıda bulunan Mut’un hemşerisiyim diyen Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a teşekkür etmek istiyorum."

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin ise ilçede Sosyal Destek Projeleri ile eğitim alanında yaşanan değişime vurgu yaparak, “İlçemizde gelinlik kızın belindeki altın bir kemer gibi karayolu inşaatları, eğitim, tarım ve sosyal alanlarda pozitif gelişmeler yaşanmakta, negatif sorunlar ortadan kalkmaktadır. Valiliğimiz tarafından verilen desteklerle SBS sınavında 2011’de yüzde 40, 2012’de yüzde 46 artış olmuştur. SODES projeleri ile ulaştığımız 60 öğrencimizin tamamı hedefledikleri liseyi kazanmıştır. İlçemizde 5 olan lise sayısı 7’ye çıkmıştır. Öğrenci yurtlarında 260 olan yatak kapasitesi 540 olmuştur. 78 derslikli ortaöğretim okulumuz açılmış, Anaokulu sayısı 4 olmuştur. İspanya ve İtalya’dan öğrenciler Mut’a incelemelerde bulunmaya gelmiştir. Valimizin başkanlığını yaptığı Çukurova Kalkınma Ajansı, Köydes ve Maliye Bakanlığımız tarafından aktarılan kaynaklar ile 5 olan fabrika sayısı 11’e çıkmıştır. Mut’un sanayi özlemini giderecek çalışmalar yapılmış, yakın zamanda ilçemizin sanayiye kavuşmasının altyapısı hazırlanmıştır. İlçemizin bugünü dününden daha iyi, geleceği daha parlaktır. Valimiz bu çalışmaların içinde hatta tam ortasındadır. Ne mutlu Mutlulara ki böyle bir valiye sahibiz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gergin’e “Gönül Elçileri” projesi için 70 bin TL, Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Özdemir’e “Güçlü Yarınlar” projesi için 45 bin TL tutarındaki çekleri teslim etti.