Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" kapsamındaki destekler belli oldu.

nureddin-nebati-ZHD8_cover

3 BİN 500 İLA 6 BİN LİRA ARASINDA DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Geleneksel kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılarımızı destekliyoruz. 4,99 metre balıkçı gemileri için 3 bin 500 TL, 5-7,99 metre balıkçı gemileri için 4 bin 250 TL, 8-9,99 metre balıkçı gemileri için 5 bin 250 TL, 10-11,99 metre balıkçı gemileri için ise 6 bin TL ödeme gerçekleştirilecek.

KADIN GEMİ SAHİPLERİNE YÜZDE 25 DAHA FAZLA

Kadın gemi sahiplerine ve ortaklarına birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası verilecek. Üreticilerimize, ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum."

balikcilik 2310

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BALIKÇILIK DESTEKLENMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Öte yandan, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'na göre de kadın üreticilere ilave destek ödemeleri, Karar'ın yayımı itibarıyla balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadınlara, şahsı veya ortakları adına destekleme başvurusunu bizzat gerçekleştirmeleri halinde yapılacak. Destekleme ödemeleri için gerekli finansman, Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 ve 2024 yılı tarımsal destekleme bütçesinin ilgili harcama kaleminden karşılanacak. Ödemeler hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler yapılamayacak. Desteklemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilenler, 5 yıl süreyle Bakanlıkça sağlanan hiçbir desteği kullanamayacaklar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN