KONTROLÜ ELİME ALDIM 

Yılport Samsunspor A.Ş Başkanı Yüksel Yıldırım, Ajans Futbol programında Yetkin Etkin'in hazırlayıp sunduğu Samsunspor özel programına telefonla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezon hakem hataları ve kendi futbol hatalarımız nedeniyle maalesef şampiyonluğun kaçtığını belirten Yıldırım, sonrasında kontrolü tamamen eline aldığını söyledi. 

ERTUĞRUL HOCA FAKTÖRÜ

Başkan Yıldırım, "Türkiye'nin en önemli hocalarından birisi olan hem de Samsunspor'un kendi evladı Ertuğrul Sağlam ile görüştüğünü ve takımın başına getirdiğini belirten Yıldırım, "Ertuğrul Hoca ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladık. Bu Türkiye'de pek olan bir şey değil ama biz bir proje ortaya koyduk ve Ertuğrul hoca da hem bana hem projeye inandı. Üstelik Samsun ve Samsunsporlu geçmişi de gelmesinde etkili oldu" ifadelerini kullandı. 

REKORU KIRACAĞIZ

Yüksel Yıldırım, "Takdir edersiniz ki, bu kariyerde bir hoca değil, 2 Lig, 1. Lig'de bile görev almaz ancak Ertuğrul hoca'nın gelişi ile birlikte çok doğru bir kadro mühendisliğine girdik. Hoca etkisini hemen gösterdi. Ara transferde doğru isimleri kadromuza kattık doğru isimlerle yol aldık. Böylece aslında güçlü olan takımımız daha güçlü bir hale geldi. Onunla birlikte çok güzel bir galibiyet serisi yakaladık. Şu an 12-12 yaptık. Hedefimiz 18/18 yaparak Türkiye rekorunu kırmak"dedi. 

TARAFTAR MUHTEŞEM 

Yıldırım, "Taraftarlarımız için söylenecek söz yok. Çok büyükler. 20-25 bin ortalamaya oynuyoruz. Taraftarlarımızın büyüklüğünü biliyoruz ve inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda 20-25 binden 30 binlere çıkacağız. Biz bu sezonu düşünmüyoruz, bir an önce Birinci Lig'e çıkıp, oradan da hiç vakit kaybetmeden, doğru yabancı oyuncularla, doğru yerli oyuncularla takviye yaparak Süper Lig'e çıkmayı planlıyoruz.

BEKLENTİMİZ YOK

Yıldırım, "Vergi veriyoruz, devletle hiç bir işimiz yok, devletten bir beklentimiz yok. Türkiye'de örnek kulüp olma yolunda ilerliyoruz ve zaten amacımız da Atatürk'lü armayı Avrupa'ya taşımak ve Samsunspor'u Avrupa sahalarında mücadele ettirip, Türkiye'nin çok başarılı bir temsilcisi olarak göstermek. Samsunspor bunu yapabilecek potansiyele sahip, altyapı tesislerimizi yeniden kuruyoruz, çok yönlü çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. 

HAYALLERİM VAR 

Ben Samsunspor için hayalleri olan bir insanım diyen Başkan Yıldırım, "İnanıyorum ki bu hayallerim gerçekleşecek. Taraftarımız çok güzel günler görecek. Samsunspor arkasında Atatürk olan kulüptür. O armanın yok olup gitmesine müsaade edemezdim. Liglerin iptalini düşünmüyorum. Biz çok masraf yaptık, çok emek verdik. Şampiyon olmak üzereyiz. Hak ihlalimiz olacağını sanmıyorum ama olursa da gerekirse AİHM'e kadar taşırız" dedi. 

Salim YILDIZ