Türk dizilerini Dünya’ya tanıtmak ve Türkiye’de coğrafi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkmış, turistik bölgelerin yabancı diziler için doğal plato olabilmesi amacıyla düzenlenen, Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı (IFTV) başladı.

Radyo Televizyon yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) öncülüğünde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımı ile kapılarını aralayan fuarın ilk gününe gastronomisi, müzeleri ve şanlı tarihi ile ünlü Gaziantep damgasını vurdu. Fuar, 30 Eylül’de son bulacak.

IFTV’nin ilk gününe gastronomisi ve kültürel zenginlikleri ile ünlü, Gaziantep damgasını vurdu. 350 milyon dolarlık ihracat gelirine ulaşan Türk dizilerinin daha geniş coğrafyalara ulaşması, Türkiye’deki bazı bölgelerin sahip olduğu coğrafi ve kültürel özelliklerle yabancı dizilere doğal plato olabilmesi için, RATEM öncülüğünde düzenlenen IFTV yoğun bir ilgiyle kapılarını araladı. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtım Fonu desteğiyle gerçekleşen IFTV, bu yıl 70 farklı ülkeden 150 konuşmacının yanı sıra katılımcı ve ziyaretçi olarak 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası sektör profesyonelini ağırlayacak.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonun ilk gününde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 20’yi aşkın benzersiz lezzetiyle bir resepsiyon düzenleyerek ev sahipliği yaptı. 200’ü aşkın yerli ve yabancı sektör profesyonelinin yanı sıra, dizilerin sevilen oyuncularının katılımı ile gerçekleşen resepsiyonda, gastronomi alanında UNESCO’nun "Farkındalık oluşturan Şehirler Ağı"na giren Gaziantep lezzetleri görücüye çıktı. Yayımlanan bölümleriyle reyting rekortmenleri arasında yer alan Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ın da yer aldığı resepsiyonda, Gaziantep’i Gaziantep yapan kültürel mirasının tanıtımı yapıldı.

IFTV’de gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla ilgili olarak görüş veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ülkemizin ve kadim şehrimiz Gaziantep’in tüm dünyadaki dizi, film, belgesel gibi yayıncılık alanlarında bilinirliğini artırmak çok önemlidir. Marka şehir olma yolunda ilerleyen Gaziantep’in Dünya’daki sektör profesyonelleri açısından önemli ölçüde bir bilinirliği mevcut. Önümüzdeki dönemde bu bilinirliğimizle yerli ve yabancı yapımlara ev sahipliği yapmayı sürdüreceğiz. Ülkemizin gastronomi başkentlerinden biri olan, müze ve tarih şehri Gaziantep’in tüm güzelliklerini dünyanın dört bir yanına duyuracak olan bu organizasyonu gönülden destekliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Fuar süresince Gaziantep’in tüm kültürel zenginliğini ziyaretçilerle paylaşacağını söyleyen Şahin, “Tarihi Rumkale, Zeugma Antik Kenti, Bey Mahallesi, Bakırcılar Çarşısı, hanları ve hamamları ile Gaziantep, öyle büyülü bir şehir ki hem bugünün hem de dönem filmlerinin çekilebilmesi için eşsiz olanaklara sahip doğal bir plato. Bugüne kadar Gaziantep’te çekilen her yapım milyonları ekran başına bağladı; reyting rekorları kırdı. IFTV bu anlamda yeni başarılar elde etmek için çok iyi bir platform. Gastronomiden, tarihi zenginliğimize kadar Gaziantep’imizin tüm güzelliklerini, karakteristik tüm özelliklerini katılımcı ve ziyaretçilerle paylaşma fırsatı bulacağız” diye konuştu.