Kocaeli Türk Pirelli Fabrikası, dünya genelindeki tüm Pirelli fabrikalarıyla eş zamanlı olarak 11-15 Kasım Dünya Kalite Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.

Türk Pirelli, Dünya Kalite Haftası nedeniyle Kartepe ilçesi Köseköy mevkiinde bulunan fabrikasında bir dizi faaliyet düzenledi. Dünya genelinde bulunan 17 Pirelli fabrikasında birden düzenlenen etkinliklerin Kocaeli üssünde düzenlenen aktivitilerinde, yöneticiler ve fabrika işçileri bir araya geldi. Fabrika içinde oluşturulan etkinlik alanlarında F1 simülasyonu ile eğlenen fabrika işçilerine daha sonra yönetim tarafından Kalite Haftası Yemeği verildi. Etkinliğe, Türk Pirelli Fabrika Müdürü Hakan Yalnız, Kalite Müdürü Hakan Akkuş, Oto Fabrika Müdürü Ahmet Oruç, AR-GE ve Kalite Direktörü Bahadır Özer ve Lastik İş Sendikası Kocaeli Şube Müdürü Abdullah Karacan ile çok sayıda fabrika çalışanı katıldı.

Dünyada F1 lastiğini tek üreten fabrika olarak üretimine devam eden Türk Pirelli yöneticileri ve fabrika işçilerinin bir araya geldiği kalite yemeğinde konuşan Fabrika Müdürü Hakan Yalnız, şunları söyledi: “Gelişen teknoloji ile birlikte müşteri memnuniyetini ön planda tutarak en kaliteli lastiği üretiyoruz. Kendimize özel bu Kalite Haftası’nı en kaliteli lastikleri üreten siz işçilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm çalışanlarımızı kaliteli üretimlerinden dolayı kutluyorum.”

Yemeğin ardından etkinlik alanına geçen Türk Pirelli ekibi Ar- Ge ve Kalite Direktörü Bahadır Özer, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özer, "Bu fabrikalarda, Kalite Haftası’nı burada gördüğünüz etkinliklerle, kurduğumuz simülatör ve işçilerimizle birlikte yiyeceğimiz kalite yemeği ile kutluyoruz" dedi. Dünya üzeninde F1 lastiği üreten tek yerin şu an Türk Pirelli fabrikası olduğunu belirten Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada düzenlediğimiz kampanya ile tüm kısımlarda çalışan arkadaşlarımız müşteri memnuniyeti adına servis yaptığı diğer kısımlara giderek hem o kısmın süreçlerini öğreniyor hem de malzeme tedarik ettikleri bu kısımlardaki sıkıntıları gözlemliyor. Böylece aldıkları bilgi sayesinde, bir sonraki üretim noktasındaki arkadaşlarına nasıl yardımcı olabilirler nasıl daha kaliteli ürünler üretilebileceklerinin çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Dışarıda Hyundai, Ford, TOFAŞ, Isızu gibi müşterilerimiz ziyaret ederek oralardaki şikayetleri ve ürünlerle ilgili bilgileri alarak kaliteye daha farklı bakacakları aktiviteler üretiyoruz.”

Konuşmaların ardından yöneticiler ve fabrika çalışanları, F1 simülatöründe zamanla yarıştı. Kalite haftası süresince devam edecek F1 simülatörü yarışlarında en iyi dereceyi yapan fabrika çalışanına ödül verilecek.