Osmaniye’de Zafer Camii’nde öğrenciler, 15 Temmuz zaferini gözyaşlarıyla duygu dolu anlarla yaşadı ve yaşattı.

Müftü Ali Rıza Tahiroğlu ve Kuran Kursu eğitimcileri Sultan Yıldız, Sibel Çelik ve Hüsne Yılmaz’ın katkı ve çalışmalarıyla Kuran Kursu öğrencileri 15 Temmuz’daki birlik ve beraberlik ruhunu yaşayarak salondaki konuklara da yaşattılar.

Zafer Camii’ndeki 15 Temmuz Zaferi ve Şehitleri Anma programı, öğrencilerden Süleyman Tayip Tülüceoğlu’nun Kur-anı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından işitme engelli Ayşe Küçük’ün Kur-anı Kerim okuması salonda bulunan izleyicileri daha da duygulandırdı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu kutsal mabed içerisinde 14 Temmuz sabahı sıcaklarında son derece anlamlı bir program yad etmenin ahtiyarlığını ve mutluluğunu yaşıyorum. Programı sunan öğrenci ve eğitimcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu programın bir geçmişi yok. İlk defa yapılıyor. Amacımız 15 Temmuz’daki şerefli direncimizi, hainliklere karşı birlik ve beraberliğimizi ve bu ihaneti unutmayıp çocuklarımıza unutturmayıp gelecekteki nesillerimize aktarmak" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan belgesel filmle salondakiler 15 Temmuz gecesini bir kez daha yaşadı.

İşitme ğngelli öğrencilerden Ayşe Küçük, Ayşe Nur Seçkin, Sultan İnce ve Melike Bozdoğan “Selam Aleyke” ilahisini okudular.

Zafer Cami İmam Hatibi Adem Yıldız ise, “Rabbim bu ülkeye bir daha bu tür acıları yaşatmasın” Dedi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programı Ahmet Ali Tor’un hatim duası ile sona erdi.

Cami çıkışında konuklara helva dağıtıldı.