Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi temel atma töreni gerçekleştirildi.

27 yıl önce başlayan bir hayalin ürünü olan Eski Garaj Projesinin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ”Seçim vaatlerimiz arasında yer alan yaklaşık 10 bin metrekare alana sahip , 750 metrekaresi özel mülkiyet olan ortak arazimizi yoğun mücadele ve çalışmalarımız sonucu Allah’ın izni ile ifraz yapmak kaydıyla Seydişehir’in 27 yıllık hayaline nokta koyuyoruz ”dedi.

Farklı projelerin hazırlandığını ve kamuoyu ile paylaşılan projelerden en uygun olanın projenin yapımına başlandığını kaydeden Başkan Tutal, ”Kapalı ve açık otoparkı,iş merkezleri, konutlar ve meydanı olan 30 milyon lira bedelinde 3,5 yıl önce biz çalışmalarımızda şunu ifade etmiştik; Seydişehir’de saç ayağını oluşturalım, AK Parti Hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi diye. Bu güne kadar seçim beyannamemizde vaat etmiş olduğumuz projelerimizin hepsini artı diğer projelerimizde eklemek suretiyle gerçekleştirdik. Bir kısmı tamamladık, bir kısmı devam ediyor. Daha ferah daha huzurlu şehirde yaşamanız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu projelerimizin bir kısmı Bakanlıklarla yani AK Parti Hükümeti ile yapılan çalışmalar, bazıları Büyükşehir Belediyemizle, bir kısmı ise kendi öz kaynaklarımızla yapmış olduğumuz çalışmalar. 3 büyük projemiz vardı birisi burası, diğeri Kuğulu Vadisi projesi, şu an çalışmaları devam ediyor. Bir diğeri de Seyit Harun Veli Cami ve etrafının açılması idi. Sağ olsunlar Büyükşehir Belediyemiz projeyi üstlendi. İlçemizin önünü açabilecek jeotermal çalışmalarımız vardı. Kuyuları açtık. Projemiz hazır 1 ay içerisinde hep birlikte temelini atacağız. Seydişehir’in ufkunu değiştirecek projeleri şu anda uyguluyoruz. Allah’ın izni ile eskileri hep yeniye çeviriyoruz. Seçim beyannamemizde 30 civarında projemiz vardı. Bu projelerin tamamına bu gün ya başladık, ya tamamladık, ya da devam etmekte. Bunun yanında eklemiş olduğumuz 40 yakın projeyi Seydişehirlilerin hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. 3,5 yıllık zaman dilimi içerisinde yoğun bir çalışma içerisine girdik. Sizlerin daha ferah, daha huzurlu bir şehirde yaşaması için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Ayrıca destekleri için Kaymakamımıza, Büyükşehir noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire başkanlarımıza, milletvekillerimize, genel başkanımıza, bakan yardımcımıza, beraberce çalıştığımız ilçe belediye başkanlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

"Seydişehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma yürütüyor"

Seydişehir’in Büyükşehir ile ilgili projelerinde takibi ve yoğun işbirliğinden dolayı kendisine teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kısa bir süre sonra Seyit Harun Projesinin yıkım işlerinin resmi olarak başlayacağını söyleyerek, “Seydişehir Seyitlerin banisi olan bir şehirdir. İnşallah ilk etapta 25 bin metrekarelik bir alanda kamulaştırmamız gerçekleştirilecektir. Belediye başkanımız yapılan yatırımları söyleye söyleye bitiremedi ben oturduğum yerde sayamadım. Başkanım yapılan yatırımların hem müjdesini verdi hem de değerlendirmeler yaptı. Seydişehir özellikle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu bir çalışma yürütüyor. Bu şekliyle de hem Seydişehir karlı çıkıyor hem de Konyamız olarak şehircilik kalitesi ve seviyesi yükselmiş oluyor. Şuana kadar Büyükşehir Belediyemiz olarak ilçemiz ile birlikte Büyükşehir kaynaklarından 100 milyon liraya yakın bir rakamı bu bölgeye alt yapı üst yapı yatırımı olarak harcamış bulunmaktayız. Gerek resmi caddeler gerek mahalle yolları, alt yapı yatırımları, su ve kanalizasyon yatırımlarıyla Seydişehir’e Büyükşehir Belediyesi olarak da katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz. 2014 yılında seçim çalışmaları için bu bölgeye geldiğimizde burası ile ilgili de değerlendirmelerin yapıldığını ve belediye başkanımızın bu bölge ile yatırım planlamasını açıkladığını hatırlıyorum. Fakat gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda halkımızın tereddüdü olduğunu hatırlıyorum çünkü organize etmesi, realize etmesi zor bir alandı. Şu an bu kompleksin temelini atıyoruz. Sorunlu bir bölgenin temelinin atılması ve sorunun çözülmesi doğrusu bizi de mutlu etti" diye konuştu.

"Belediye başkanlarımız çok değerli yatırımlara, projelere imza atıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul’da başladığı Büyükşehir belediyeciliğini hiç unutamadıklarını belirten AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, “Onun izini takip eden çok değerli belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki çok değerli yatırımlara, projelere imza atıyorlar. Tabi merkezi hükümet olarak AK Parti hükümetlerinin de 14 yıllık hizmetleri de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam ediyor. 84 yılda yapılamayanları biz 14-15 yılda başardık. Bunu da tabi ki sizlerle başardık. Sizlerin desteği ile milletimizin özverili ve sağduyulu yaklaşımları ile başardık” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, “2014 yılında belediye seçimleri için geldiğimizde bir sözümüz vardı; üçlü olsun, güçlü olsun demiştik, o gün için. Niye? İlçe belediye başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve hükümet, birlik olsun daha güçlü olsun... O gün bunu dedik bugün mahcup olmadığımızı görüyorum. Eksiklerimiz olur, hatalarımız olur insanız kusurlarımız olur ama buraya gelirken Akören Yalıhüyük üzerinden geldik her taraf şantiye gibi. Akören-Akise arası çalışmalar devam ediyor. Bozkır-Seydişehir arası çalışmalar devam ediyor. Ama şuanda Alacabel tüneli yapılıyor. Tınaztepe tüneli, daha yetmedi Hızlı Trenimiz yine inşallah Antalya’dan Konya’ya oradan Aksaray, Nevşehir, Kayseri’ye istikameti yine bu bölgeden Seydişehirimiz ile Beyşehir arasından geçiyor" dedi.

İlk harç dualarla atıldı

İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan konuşmasında, insanoğlunun önünde duramayacağı tek şeyin değişim olduğunu söyleyerek, eski garaj projesinin ilçenin değişimini etkileyeceğini belirtti.

İlçe Müftüsü Kemal Demirel’in duasının ardından, yapımına başlanılan Eski Garaj Ticaret ve Konut Merkezinin ilk harcının atılması ise protokol üyelerinin hep birlikte butona basması ile gerçekleştirildi.

Seydişehir Eski Garaj Bölgesinde düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri M.Uğur Kaleli, Hüsnüye Erdoğan, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir, Bozkır, Yalıhüyük, Ahır Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, ihaleyi alan yüklenici firma sahibi Ömer Doğancı, STK Başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.