AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın ‘Kepez isterse Kepez’i İlçe yaparız’ çağrısına ilk destek AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’tan geldi. Başkan Altınok ikinci atılımını Kepez Belediye Meclisinde alınan prensip karar sonrası açılan ‘Kepez İlçe olsun’ imza kampanyasını da ilk imzayı attı.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile birlikte Kepez kamuoyunun önüne çıkan AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’a Cumhuriyet, Hamidiye , Boğazkent Muhtarlarından da destek geldi.

Kepez’in ilçeye dönüşmesi için kim destek veriyorsa, elini taşın altına sokuyorsa, siyasi kimliğine bakmadan ‘evet’ demeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmıştım diyen Başkan Altınok, "Bizim için esas olan Kepez’in İlçe’ye dönüşmesinde desteğin açık şekilde kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Bu manada görüşlerimizi her fırsatta kamuoyu önünde paylaştık. Siyasi parti ayrımı yapılmayacağının sözünü verdik. Kepez’in genel menfaatlerinin en önde tutulması gerektiğini söyleye geldik. Bugün de aynı noktadayız. Geçen hafta ilimizi şereflendiren Başbakanımız Binali Yıldırım’la da paylaştık. Grup Başkanvekilimiz bizzat kendisi Kepez’in isteğini Sayın Başbakanımıza iletti. Kepez halkımızın İlçe yapılmasıyla alakalı görüşlerin yer aldığı gazete manşetlerini bir dosyayla Sayın Başbakanımıza ilettik. İmzaları atıp daha da çoğalacağız. Bundan böyle talebimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gökçe Çiçek Aksu, Hamidiye Mahalle Muhtarı Ayşe Dereli ve Boğazkent Mahalle Muhtarı Hamit Özdemir ile bir araya gelen AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, Kepez’in İlçeye dönüşmesi hakkında mahalle istişarelerde bulundu, muhtarlardan önerilerini dinledi ve ilçeye dönüşme durumunda Kepez’in kazanımlarını anlattı.