Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy ve Esenyurt'ta 2 evde meydana gelen patlamaların ardından başlattığı çalışmada, evlerde DEAŞ üyelerinin kaldığını ve bombalı eylem hazırlığında olduklarını belirlemişti. Bomba doldurdukları otomobilin izi Bayrampaşa'da bir AVM'de bulunmuş, 4 kişi araçtan uzaklaşmak için hareket ettiklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanmışlardı. Kaçmaya çalışan DEAŞ üyelerinden biri bacağından vurularak hastaneye kaldırılmıştı.

66 BOMBA BULUNDU

Polis, otoparkta bomba yüklü sadece bir otomobil olmadığını, ikinci DEAŞ üyesinin otoparka getirdiği motosiklette de bomba olduğunu belirlemişti. Her iki araçta 66 el yapımı, uzaktan kumandalı parça tesirli bomba bulunmuştu. Gözaltına alınan DEAŞ üyelerinden ikisinin isminin M.P ve eşi S.P olduğu belirlendi. DEAŞ üyelerinin Türk asıllı Avusturya vatandaşı olduğu öne sürülürken, çiftin 5 yıldır Arnavuktöy'de yaşadıkları belirlendi. DEAŞ üyelerinin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını hedef alacakları öne sürüldü.

CANLI BOMBA YELEKLERİ ÇIKMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonun ardından açıklama yapmış, 2 hücrenin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Araç içerisinde ve motorsiklet üzerinde yapılan incelemede uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirilmiştir.” demişti.

SİNEMADA DA PANİK YAŞANMIŞTI

20 Ekim’de vizyona giren “Damat Takımı'nın ekibi de film gösterimi için gittikleri alışveriş merkezinde bomba paniği yaşadı. Oyuncular Furkan Andıç, Açelya Topoğlu, Sarp Can Köroğlu ve yönetmen Doğa Can Anafarta, geçen cumartesi günü Forum İstanbul’daydı. Ekip, seyircilerle birlikte filmi izlemek için sinemasalonundaki yerlerini aldı. Ancak gösterim sırasında, otoparkta yakalanan bomba yüklü araç sebebiyle alışveriş merkezi tahliye edildi. Yaşanan büyük panik esnasında görevliler, sinemadaki seyircileri ve ünlü oyuncuları dışarı çıkardı. Film ekibi, olayın ardından şu açıklamayı yaptı: “Başta orada bulunanlar olmak üzere tüm ülkemize geçmiş olsun. Türk polisi büyük bir felaketi önledi.”

Kaynak: Hürriyet