Çankırı Karatekin Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Uluyazı Kampüsünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Programa katılamayanların mesajlarının okunması sonrasında üniversite tanıtım filmi izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, üniversitede 16 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktararak, “Üniversitemiz sekiz fakültesi, dört meslek yüksek okulu ve bir yüksek okulu; her seviyeden yaklaşık 1500 personeli ve yaklaşık 16 bin öğrencisi ve 82 bölüm ile Türk akademik hayatına hizmet vermektedir” bilgilerini verdi.

“Hedefimiz bir yeni ilim ve irfan medeniyetini kurmaktır”

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin hedeflerinden bahseden Rektör Ayrancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hedefimiz bir yeni ilim ve irfan medeniyetini kurmaktır. Bu amaca ulaşmak için fen bilimlerinden sosyal bilimlere ve diğer karma alanların her dalında yoğun, azimli ve kararlı şekilde çalışmaktayız. ‘Bu hedefe, üniversitelerin bilimsel rekabetle cazibe merkezi olacağının bilinciyle hareket ederek ulaşacağız. Biz, esas itibariyle, bilimsel bilgi üretmek için ve bunu topluma yaymak için buradayız. Bunun dışında meslek okullarımız üzerinden doğru ve sağlıklı bilgi ile mesleki eğitim de vermekteyiz. Akademik faaliyetlerimiz şu anda çok yüksek bir seviyeyi ifade ediyor. Bir proje ve araştırma üniversitesi olmak en belirgin özelliğimizdir. Bilimsel teşvike esas çalışmalarımız bunun açık göstergesi. Rektörlüğümden bu yana en çok imza attığım belge proje evrakıdır. TUBİTAK, BAP, OSB’lerle yapılan, Erasmus, Mevlana anlaşmaları, kamu üniversite işbirliği ile yapılan projeler ve ortak çalışmalar azami seviyededir. Üniversitemiz mensubu olduğum Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere hocalarımızın dersler verdiği üniversiteler arasındadır. Halen adı konulmamış bir araştırma üniversitesi olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz.”

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksel Kol da öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Ardından Geleneksel Türk Kıyafetleri Defilesi gerçekleştirildi.

Profesör olan akademisyenlere cübbelerinin giydirilmesi sonrasında açılış dersi ile program sona erdi.

Açılış törenine ayrıca Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Harun Akça, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, akademik personel, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.