Fatih Koleji’nin 2013-2014 eğitim yılı sene sonu etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin bir yıl boyunca çalıştıkları gösteriler sergilendi. Derece kazanan öğrencilerin de ödülleri verildi.

Maslak’ta düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat etkinliğine okul velileri, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte halkoyunu gösterileri, türküler ve sanat müziği dinletileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Fatih Koleji, 106 okulu ile 25 bin öğrencisinin derslerinde öğrendikleri konulardan oluşan eserler fuaye alanında sergilendi.

Öğrencilerinin bir yıllık emeklerini sergilediklerini belirten Boğaziçi Fatih Kampüsü Genel Müdürü Gazi Karslı, “Bugün burada Boğaziçi Fatih eğitim kurumları olarak öğrencilerimizin bir yıllık emeklerini sergiliyoruz. Sporda, sanatta, değişik branşlarda fizik, kimya, biyoloji gibi laboratuvar gibi çocukların neler yapabileceğine dair standlar açtılar. Bugün gerçekten zeki dimaların öğretmenlerinin katkılarıyla hakikaten ne kadar başarılı olabildiklerini, ne kadar güzel şeyler ortaya koyabildiklerini bugün burada velilerimizde görmüş oldular. Bir yıllık bir emek projesi 300 tane öğrencimiz ortalama 15 günde bir prova şartıyla hem kendilerinin enstrümanlarını çaldı hem de kendilerinin harika bir görsel şov ortaya koyacaklar.” ifadelerini kullandı.

    Ulusal ve uluslararası etkinliklerde derece kazanan öğrenciler de gecede ödüllerini aldı. Sanat Eğitimi Proje ve Tasarım Yarışması'nda (SEPTO) dünya ikincisi olan Gökçe Külahçıoğlu ve Nevra Gizem Tutkun'a; Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (EBİKO) dünya şampiyonu Yunus Emre Erdem'e, Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (EBİKO) dünya üçüncüsü Elif Damla Özen'e, Uluslararası Bilim, Enerji ve Çevre Proje Yarışması (ISWEEEP) dünya ikincisi Barış Ermiş'e, Yüzme Branşı'nda Türkiye şampiyonu Eyüp Üşpınar'a, Dünya Karete Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Amine Şensoy'a, Tübitak Ulusal Matematik Proje yarışması bölge finalisti İrem Osta ve Büşra Korkmaz'a, Tübitak Ulusal Bilgisiyar Olimpiyat Finalisti Ahmet Can Kolu'ya, Tübitak Ulusal Fizik Olimpiyatı bölge finalisti Can Kaplan'a, Tübitak Ulusal Kimya proje yarışması Türkiye finalisti Fethullah Kurt'a, Seviye Belirleme Sınavında 500 tam puan alan Gökalp Kağan Turtoğlu'a, 2013 YGS Türkiye 12'incisi Şeyma Yavuz'a, 2014 YGS Türkiye 3'üncüsü Mustafa Şenyurt'a ödülleri verildi.