Kepez Belediyesi tarafından Dokumapark bünyesinde açılan Anadolu Oyuncak Müzesini ilk 3 günde 15 bin kişi ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu ve Gökcen Özdoğan Enç’in yanı sıra kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törenle açılışı yapılan müzenin, ilk 15 gün ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Müzenin açıldığı ilk 3 günde, yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti.

Tütüncü rehberlik yapıyor

Açılışından itibaren yoğun ilgi gören müzeyi çocuklarıyla gezmek isteyenler, öğle saatlerinden itibaren kuyruklar oluşturdu. Ziyaretçilere memnuniyetlerini soran Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu sırada müze hakkında da ayaküstü bilgiler verdi.

Müze 15 Ekim’e kadar ücretsiz

Pazartesileri kapalı olan müze, saat 10.00 ile 19.00 arasında açık kalıyor. Müze, 15 Ekim’den itibaren öğrencilere 3 lira, tam 5 liradan olmak üzere giriş ücretli ile gezilebilecek. Dokuma Fabrikası’nın kreşi olarak hizmet vermiş olan 4 bin metrekarelik binada 750 metrekare teşhir alanı oluşturuldu. Müzedeki 15 salonda 15 ayrı temada sergi yer alıyor. Ayrıca koridorlarında farklı temalarda 10 vitrin de yer alıyor.

Farklı temalarda 8 bin obje sergileniyor

Yaklaşık 8 bin objenin sergilendiği müze Antalyaspor köşesi ile başlıyor. Sınıf, ahşap oyuncaklar, deniz, arabalar, istasyon, Anadolu geleneksel oyuncakları, esnaf sokağı, masal odası, Kaleiçi Sokağı, peluş oyuncaklar, yap-boz odası, Anadolu oyuncak tarihi gibi temalarda salonlar yer alıyor.